GORAN ŠUĆUROVIĆ

Ovom pobjedom napravili smo veliki korak prema ostanku

Nedjelja, 21. veljače 2021. 21:31 Napisao/la  KS

Baš nam je ova pobjeda vratila vjeru u rad, vjeru da smo na dobrom putu i da će naši klinci postati zreliji, iskusniji. Dobit će godinu što će im jako puno značiti, kaže trener Kvarnera 2010

Goran Šućurović
Goran Šućurović Foto: Kristian Sirotich

U taboru košarkaša Kvarnera 2010 malo se lakše diše nakon pobjede u Puli.

Za momčad trenera Gorana Šućurovića utakmica u Puli bila je praktički pitanje biti ili ne biti.

- Drugo poluvrijeme smo odlično odigrali. Dobro i pametno. Napokon smo kao ekipa počeli shvaćati što smo dobili s Perkovićem, počeli smo mu spuštati loptu, a njega u ovoj ligi malo tko može braniti. Trebalo nam je ipak vremena da se i mi naviknemo na njega i on na nas. A on napravi višak i realizira to jedan na jedan. Baš je bilo dobro. Malo nas je i šut napokon krenuo. Dvadeset poena u borbi za ostanak vrijede puno više, naraslo nam je malo i samopouzdanje, a i ostali su nam  rezultati išli na ruku.

Riječani su dohvatili petu pobjedu i trenutačno su na osmoj poziciji, ako se slučajno bude napravio krug s Puljanima bit će u velikoj prednosti.

- U svim krugovima, i ako se bude gledao sam naš međusobni i u krugu s tri ekipe, mi sada s njima imamo „plus 16“. A u prednosti smo i u krugu sa Zapruđem, a sada nam u subotu dolazi i Samobor. Od njih smo u prvom krugu minimalno izgubili, očekujem našu dobru igru i pobjedu i napravili bismo gotovo pa i ključan korak u borbi za ostanak. S ovom pobjedom već smo napravili veliki korak prema ostanku, još nismo ostali, ali smo napravili ogroman korak prema našem cilju. Izuzetno nam je bila važna ta pobjeda.

Košarkaši Kvarnera 2010 u Puli su prekinuli negativan niz.

- Imali smo četiri poraza za redom, došli smo u situaciju da smo pomalo počeli gubiti vjeru, ali za Puljane smo se dobro pripremili, i kada je do izražaja došla naša bolja fizička sprema onda smo ih samljeli. Ipak je došla do izražaja naša kvaliteta. Uglavnom, idemo ka cilju, atmosfera je odlična, dečki treniraju, Perković je to još malo podigao. I iz dana u dan bit ćemo sve bolji. Veliki je motivator, on i Štemberger se jako dobro poznaju. Baš nam je ova pobjeda vratila vjeru u rad, vjeru da smo na dobrom putu i da će naši klinci postati zreliji, iskusniji, dobit će godinu što će im strašno puno značiti. To je neprocjenjivo iskustvo, jedna godina Prve lige je za mladog igrača kao tri godine A-2 lige.

Nakon Puljana nadolazećeg vikenda riječkim košarkašima slijedi još jedna, takozvana, sudbonsna utakmica, u 18. kolu ugostit će Samobor.

- Samobor u srijedu igra zaostalu s Pulom, Puljani imaju izuzetno težak raspored, njima se jako zakomplicirala situacija. Samobor je prošli vikend izgubio od Dinama, ali su odigrali odličnu utakmicu, sada ih u srijedu očekuje Pula, onda dolaze nama. Bit će oni fizički potrošeni, a mi imamo mir da se dobro i kvalitetno pripremimo i da praktički riješimo ostanak u ligi.