B-1 liga Zapad: Košarkaši Učke proslavili naslov nakon nevažnog poraza od Jadranke

Petak, 11. svibnja 2012. 15:29 Napisao/la  SC

Sada nas očekuje A-2 liga i zadovoljni smo jer smo plasman u viši rang ostvarili već u premijernoj B-1 sezoni, objašnjava trener novog prvaka B-1 lige Zapad Robert Jurković

Košarkaši Učke osvojili su naslov prvaka B-1 lige Zapad unatoč tome što su u posljednjem 14. kolu poraženi na gostovanju u Malom Lošinju. U nevažnoj utakmici domaća Jadranka je slavila rezultatom 79:72. Utakmica je trebala odlučivati o pobjedniku, ali su otočani u kolu prije posrnuli protiv Matulja i tako utakmicu u dvorani Boćac učinili rezultatski nevažnom. Učka je tako ostvarila plasman u viši rang, te će u sljedećoj sezoni nastupati u A-2 ligi Zapad iz koje ispada momčad Fažane.

- Jedna od dosadnijih utakmica u prvenstvu, budući da je sve bilo riješeno prije tog dvoboja. Oni su porazom od Matulja izgubili sve šanse za daljni plasman, a mi smo samo gledali kako da ne zakasnimo na trajekt.  Na poluvremenu smo vodili dva, a onda smo se opustili i na kraju je domaćin zasluženo odnio pobjedu. Sada nas očekuje A-2 liga i zadovoljni smo jer smo plasman u viši rang ostvarili već u premijernoj B-1 sezoni,  objašnjava trener novog prvaka B-1 lige Robert Jurković.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT