ZORAN DRAGOJEVIĆ

Ulazak u višu ligu bio bi spas, nadu nam nitko ne može uzeti!

Ponedjeljak, 13. ožujka 2023. 12:42 Napisao  I. V.

Utakmice koje smo igrali protiv Kvarnera 2010 i Stoje daju nam nadu da možemo ostvariti plasman u ligu više, kaže trener Crikvenice

Zoran Dragojević
Zoran Dragojević

Košarkaši Crikvenice dva kola prije kraja sezone počeli su pripreme za kvalifikacije za plasman u Prvu ligu.

Prvaci zapadne skupine druge lige iz Crikvenice kvalifikacije igraju s četirima prvacima preostalih središta, pet prvaka igraju svaki protiv svakoga za dva mjesta u Prvoj ligi.

- Imamo još dva kola, a onda imamo mjesec dana stanke do početka kvalifikacija. Probat ćemo se pripremiti maksimalno, odigrati pripreme utakmice protiv koga god možemo da ne ispadenmo iz ritma. Svi očekuju da će ući u prvu ligu, pa se isto nadamo i mi. Stekli smo iskustvo kvalifikacija s ovom momčadi prije dvije godine, kada smo igrali praktično bez treninga, vidjelo smo koliko nam je nedostala uigranost. Sada ćemo se pripremiti, iskusniji smo za dvije sezone, utakmice koje smo igrali protiv Kvarnera 2010 i Stoje daju nam nadu da možemo ostvariti plasman u ligu više. Da ne vjerujemo da možemo, ne bismo ni igrali kvalifikacije. Nadu nam nitko ne može uzeti, kaže trener Zoran Dragojević.

Crikvenica će kvalifikacije igrati u rosteru koji je nadmoćno osvojio prvenstvo, u 16 utakmica prvaci su doživjeli samo jedan poraz:

- Prije dvije godine zadnji put je postojao prijelazni rok pred kvalifikacije, tada su se neki klubovi pojačavali iznad svojih mogućnosti, pa su odmah ispali iz prve lige. Ove sezone mogli smo se pojačati do prvoga kola drugoga dijela prvenstva, možda smo tu malo zakazali, jer smo mislili da će moći drugačije. Bilo je u prošlosti sezona, kada je Crikvenica u drugoj ligi bila prva bez poraza. Sada smo dosta dobro posloženi iako moram reći da je liga svake sezone sve slabija. Upravo zbog toga ulazak u višu ligu bio bi spas za klub, djeca koja nam stalno odlaze možda bi ostala kod nas, govori Dragojević.

Klub nije samo prva momčad, viša liga nije izazov samo za igrače:

- Što se tiče financija, imamo dobar odnos s Gradom Crikvenica, koji nas najviše prati, pronašli smo i sponzore. Iskreno se nadam da ne bi smjelo biti problema u slučaju da se plasiramo u višu ligu, svaki klub u Crikvenici koji je izborio plasman u višu ligu igrao je normalno. Ne bismo se upuštali su sve to da ne vjerujemo da možemo, klub je dobro posložen. Dobro se radi, imamo dosta djece, nadamo se najboljem iako neće biti smak svijeta ako ne uspijemo, zaključuje Dragojević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.