Siniša Štemberger: Nadam se da bi za nas mogao igrati Mauro Veljačić

Utorak, 29. lipnja 2021. 13:41 Napisao/la  KS

Košarkaši Crikvenice u srijedu od 16 sati protiv Amfore iz Makarske otvaraju nastup na završnom turniru za popunu Prve lige

Siniša Štemberger
Siniša Štemberger

Košarkaši Crikvenice u srijedu od 16 sati protiv Amfore iz Makarske otvaraju nastup na završnom turniru za popunu Prve lige, od 18.30 sati svoju će utakmicu odigrati Medveščak i Vindija, košarkaši Đakova slobodni su u prvom kolu.

Crikvenica, Amfora, Medveščak, Vindija i Đakovo do nedjelje imaju odlučiti tko će izboriti pravo nastupa u višem rangu natjecanja, dva mjesta su slobodna, a  svih pet momčadi želi zaigrati u drugom jakosnom hrvatskom košarkaškom razredu.

Već sama činjenica da je Amfora na jugu u finalu pobijedila zadarsku Diadoru, koja je slovila jednim od favorita, ukazuje da Crikveničane na startu čeka zahtjevan posao.

- Pa nisam baš najbolje upoznat sa suparnicima i mogućnostima, to ćemo rješavati u hodu. Vidio sam da za Đakovo igra Karlović, koji je bio dobar premijerligaški igrač, u Amfori je  Mladen Primorac, koji je i više nego ozbiljan igrač, u dobrim je godinama. Mislim da je dobro da baš protiv Amfore igramo prvu utakmciu, najbolje je protiv njih odigrati odmah na početku, nekako su momčadi iz Dalmacije uvijek u tim nižim ligama najozbiljnije, započet će Siniša Štemberger, pojačanje Crikvenice za ove kvalifikacije, iskusan igrač koji je u potpunosi opravdao očekivanja u ovim dvjema do sada odigranim utakmicama pa je nakon Kraljevice i Pazina na prosjeku od 29,5 poena po utakmici.

Štembergeru i suigračima, a niti ostalim sudionicima turnira, neće biti lako odigrati četiri utakmice u pet dana, zahtjevan je to ritam i za puno spremnije ekipe od ovih koje praktički godinu dana nisu niti smjele trenirati.

- Vidjet ćemo kako će to ići, iskreno se nadam da bi za nas mogao ponešto odigrati i Mauro Veljačić, beka kao što je on nema nitko. No, sada je krenula sezona, dečki rade, pokušat ćemo izvući maksimum. Dobra je stvar što igramo doma, tu smo sigurno u maloj prednosti u odnosu na ostale momčadi, nastavit će Štemberger, od kojega će se očekivati puno i u ovim četirima utakmicama, kao što se puno očekivalo i protiv Kraljevice i protiv Pazina.

- To je draž i prokletstvo u isto vrijeme. Ali nemamo lošu ekipu, Nikola Dragonjić je dobar, bio je junior Igokee kada sam i ja bio dole u klubu, kaže da me se sjeća, ali on je tada bio mlad pa ga baš i nisam upamtio. Tu su Perić, Zorić, znaju igrati, Benić da ruku... Mislim da ćemo biti OK. Sigurno će trebati pružiti bolje igre od ovih protiv Kraljevice i Pazina, ali mi samo možemo biti bolji. Nama je svaka utakmica samo jedan plus više, uostalom prvi put smo se sreli prije sedam dana, zaključit će Štemberger

Ono što bi još moglo ići na ruku Crikveničanima je i činjenica da će 200-tinjak ljudi moći ući u dvoranu uz poštivanje svih epidemiloških mjera.

Raspored

Srijeda, 30. 6.

Crikvenica – Amfora, 16

Medvečak – Vindija, 18.30

Đakovo, slobodan

Četvrtak, 1. 7.

Amfora – Medveščak, 16

Đakovo – Crikvenica, 18.30

Vindija, slobodna

Petak, 2. 7.

Medveščak – Đakovo, 17.30

Vindija – Amfora, 20

Crikvenica, slobodna

Subota, 3. 7.

Đakovo – Vindija, 16

Crikvenica – Medveščak, 18.30

Nedjelja, 4. 7.

Vindija – Crikvenica, 11

Amfora – Đakovo, 13

Medveščak, slobodan