MIRAN LIPOVŠĆAK

Ova sezona će igračima vratiti natjecateljski ritam

Ponedjeljak, 06. prosinca 2021. 00:30 Napisao/la  KS

Drago mi je da djeca i iz Rijeke dolaze u Kastav trenirati košarku, za sve nas to je veliki plus i uspjeh, kaže trener košarkaša Kastva

Miran Lipovščak s košarkašima Kastva
Miran Lipovščak s košarkašima Kastva Foto: KK Kastav/Facebook

U 8. kolu Druge muške lige Zapad košarkaši Kastva svladali su Rudar 94:60 ostvarivši petu pobjedu ove sezone.

Kastavci su na ljestvici trenutačno na četvrtom mjestu, hoće li prvi dio sezone na njemu i zaključiti u prvom redu će ovisiti o utakmici u Karlovcu idućega vikenda.

- S obzirom na trenutačnu situaciju s pandemijom koronavirusa nismo znali što možemo očekivati iz vikenda u vikend i to nam je na neki način obilježilo sezonu. Ona ekipa koja se je bolje snašla u ovim uvjetima na kraju će biti i bolje plasirana. Pula 1981 i Stoja imaju momčadi koje su kompaktne i dugo su zajedno, Pula 1981 je dovela i nekoliko pojačanja, žele se vratiti u viši rang, vidi se tu jedna kvaliteta više u odnosu na sve nas. Nas na početku sezone niti ždrijeb baš nije mazio, imali smo odmah dvije jake utakmice, poraženi smo od Crikvenice i Stoje, ali bila nam je to dobra škola. U posljednja tri tjedna smo se malo konsolidirali i uigrali pa se vide neki naznaci boljih igara, kaže Miran Lipovščak, trener košarkaša Kastva.

Unatoč svim problemima, za razliku od prošle sezone ove se košarka barem igra na svim razinama?

- Nekim igračima koji su u Kastvu bili jako zagriženi prije koronavirusa, sada je taj entuzijazam malo splasnuo. No, to je razumljivo. Praktički godinu i pol dana nisu igrali, svima nam je trebalo da se vratimo u ritam treninga i igranja. Profesionalci su jedno, mi smo nešto sasvim drugo, nadao sam se jedino da će se zadržati kontinuitet jer žalosno bi bilo, a mi imamo relativno mladu momčad, da se dečki u tim godinama prestanu baviti sportom. I u tome smo uspjeli. Kažem, zadovoljan sam, posljednjih mjesec dana dobro smo odrađivali i treninge i utakmice.

Glavni cilj ove sezone?

- Uvijek je glavni cilj izbaciti nekog mladog igrača da ode u rang ili dva više. Vjerujem da ćemo ove godine konsolidirati momčad, da ćemo iznova postaviti dobre temelje, jer nam dolaze  mladi igrači koji igraju već nekoliko sezona i imaju svoje odgovornosti i uloge u momčadi, pa će im ova sezona vratiti natjecateljski ritam i biti zalog za budućnost. Nadam se da će se situacija s koronavirusom bitno popraviti, da će budućnost biti bolja na svim razinama.

Košarkaša koji su ponikli u KK Kastav ima podosta u kvalitetnim hrvatskim momčadima, Kastav je sredina koja se isprofilirala kao ona u kojoj se s djecom kvalitetno radi?

- Svi više-manje znaju za Kastav, minulih godina imali smo na prvenstvima mlađih dobnih uzrasta kvalitetne rezultate, iz svega toga je kolektiv izbacio dosta pojedinaca koji su imali zapažene i još uvijek imaju zapažene uloge u ponajboljim hrvatskim klubovima, a neki i u inozemstvu. Vjerujem da će tu uvijek iskočiti neki novi igrač. Drago mi je da djeca i iz Rijeke dolaze u Kastav trenirati košarku, za sve nas to je veliki plus i uspjeh. Rad je prepoznat, naročito Eugena Tončinića, zaključit će Miran Lipovščak.

 

loading...