BRANIMIR PAVIĆ

Još uvijek se tražimo, ali nitko još nije podigao pehar u prosincu

Nedjelja, 27. studenog 2022. 16:48 Napisao/la  KS

 Teško je kada se momčad sklopi u osmom ili devetom mjesecu, kaže trener košarkaša Kvarnera 2010

Branimir Pavić
Branimir Pavić Foto: Kristian Sirotich

Košarkaši Kvarnera 2010 doživjeli su treći poraz ove sezone, momčad trenera Branimira Pavića poražena je od Omiš Čagalj Toursa u završnici utakmice.

Dojam je da su Riječani imali pobjedu u svojim rukama, ali im je nekako ipak izmigoljila iz ruku.

- Igrali smo čvrsto, kao i oni, ali eto. Imali smo problem sa skokom i sa slobodnim bacanjima. To su takve utakmice, tvrde, svi bismo mi voljeli uvijek zabiti 90 poena, ali to baš nije uvijek moguće. Borili se jesmo, dali smo zadnji atom snage, ali na kraju ipak nismo uspjeli izbjeći poraz, govori Branimir Pavić, trener košarkaša Kvarnera 2010.

Dvadeset sekundi prije kraja Fells i Naletilić su dvama brzopletim šutevima pokušali pogoditi produžetak, možda je u tom trenutku bilo i boljih rješenja.

- To je trenutak, teško je tu nekoga kriviti, to je odluka u djeliću sekunde. Mogli bismo sada mi pričati i o tome da je bio prekršaj na Fellsu kada je presjekao loptu, ali nisam tip trenera koji će se na nešto vaditi. Očekivali smo tvrdu utakmicu, bili smo spremni za to, znali smo što nas čeka i mislim da su ključna bila ta promašena slobodna bacanja. Tu smo podbacili, a utakmica je bila na jedan posjed. Ono što mene kao trenera zadovoljava je da se nismo raspadali niti kada smo gubili, pokušavali smo stići, ali nekad se u sportu okrene na tvoju stranu, nekad na stranu suparnika, nastavlja Pavić.

Ono što je za Riječane najvažnije, i to jako dobro znaju, jest da ovim porazom ništa nije izgubljeno.

- Ništa nije izgubljeno, mi realno imamo problema sa skokom kroz čitav prvi dio sezone, radimo na tome, pokušat ćemo to riješiti i s jednim novim igračem. Teško je kada se momčad sklopi u osmom ili devetom mjesecu. Istina je da još uvijek ne igramo s nekom lakoćom, istina je da se još uvijek malo tražimo, ali je isto tako istina da smo u svakoj utakmici konkurentni. Na žalost, imamo velike oscilacije. No, tek je prvi dio sezone, nitko nije podigao pehar u prosincu. Imamo sada dva važna tjedna, imamo kup utakmicu protiv Zagreba, imamo Dubrovnik, dat ćemo sve od sebe. Dubrovnik je rezultatima malo odskočio, ostale momčadi su tu u dva poraza. A prvi cilj nam je biti u Ligi za prvaka, a poslije ćemo vidjeti. Bit će tu još puno zanimljivih utakmica, meni je najviše žao onog poraza od Jazina, sve ostale utakmice mogu se i dobiti i izgubiti, zaključuje Pavić.