×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Ne vidim, ne čujem i ne želim znati...

Srijeda, 29. veljače 2012. 11:25 Napisao/la 

Dok u HNS-u uporno tvrde kako ništa osim reprezentacije nije njihov problem, domaći nogomet se raspada. Do kada?

Realno, u Hrvatskom nogometnom savezu bi bez ikakve grižnje savjesti promptno morali izabrati novu himnu. Savršen izbor? Otprilike „ne vidim, ne čujem i ne želim znati“. Vlatko Marković i Zorislav Srebrić, nepoderivi tipovi, obožavaju se praviti – neupućeni. Hrvatska liga? Nepoznato. Problemi s kriminalom u nogometu? Nismo mi. Financijski problemi klubova, neodigrane utakmice? Sami su krivi. Rasistički ispadi na tribinama? Nije naš problem.


I dok Srebrić nerazumljivim lamentacijama, koje traju duže od nogometne utakmice, pokušava, sebi i drugima, objasniti neobjašnjivo, Marković emitira nevjerojatnu količinu nervoze. Osim ako ga, netko, kojim slučajem pita za uspjehe reprezentacije. Tada kreću eskapade o „uspjesima svih uspjeha“, priče o „hrvatskom jalu“, „bacanju klipova u kotače“ i serija floskula bez kraja i konca… Sve ostalo, naravno, „nije Markovićev problem“, što je predsjednik odavno sažeo u mitsku izreku „nema nikih problema“.


Markoviću, Srebriću i ostalim kreatorima nogometne zbilje u Hrvata nitko ne može poreći zasluge u uspjehu reprezentacije. Iako postoji dovoljan broj onih koji su uvjereni da je „tata“, zapravo, Zdravko Mamić. Ali, ako je duo Marković & Srebrić zaslužan za reprezentaciju, objektivno je pitanje što je s domaćim natjecanjem. Što je s činjenicom da je polovica nogometne vlade „u zatvoru“ ili „na putu prema tamo“? Marković tvrdi da to nije njegov problem. Kao ni bilo što drugo. I onda ispada da Marković, zapravo, nema problema. Što je u konačnici sjajno za njegovo zdravlje, a pogubno za nogomet.


Jer, hrvatski se nogomet – raspada. Usput je i Zlatan Ibrahimović razotkrio „svemoćnog“ Markovića, rekavši kako njega nitko, nikada i nigdje nije pitao „hoćeš li zaigrati za Hrvatsku“. Iako je Marković ne jednom tvrdio suprotno. Možda bi, doista, bilo krajnje vrijeme da u „kući nogometa“ nabave ogledalo. Vjerojatno će tamo pronaći barem dio odgovora. Ako ne i većinu.

loading...