Atmosfera linča: Tko smjenjuje Dragana Skočića?

Utorak, 17. travnja 2012. 13:09 Napisao  I. V.

Kriteriji odabira trenera Rijeke isti su kao i kriteriji po kojima se treneri smjenjuju

Od odlaska Roberta Ježića na Kantridi su stalne samo promjene trenera  i loši rezultati! I u Ježićevu razdoblju treneri su bili potrošna roba, međutim,  bilo je nešto novaca pa je kvaliteta igrača na igralištu amortizirala negativne posljedice (pre)čestih promjena na klupi.  Već u razdoblju dvojice posljednjih Ježićevih predsjednika (Frančišković, Turčić) počele su se osjećati posljedice financijske krize. Kako je novaca bilo sve manje, tako je smjena trenera bilo sve više. Naslov internog priručnika za svakog tko želi postati predsjednik Rijeke glasi:  Kad ne znaš što ćeš, promjeni trenera!

Dolaskom gradskog povjerenika na mjesto predsjednika Rijeke kriza je dosegnula vrhunac. Robert Komen nije znao što će sam sa sobom, a kamo li sa strukom, pa je trenere počeo mijenjati brže od prethodnika. Ne računajući Elvisa Scoriju, koji je do početka ljetnih priprema slovio trenerom, ove sezone momčad su vodila trojica trenera: Alen Horvat, Ivo Ištuk i Dragan Skočić! Atmosfera linča glavno je obilježje sezone koja pogubno može završiti upravo zbog negativnih tenzija unutar kluba.

Ni u osjetljivoj završnici prvenstva nema mira, Dragana Skočića kuloarski se počelo smjenjivati prije nego što je zagrijao klupu u trenucima kada je nestabilnoj momčadi neophodan mir.  Metodologija smjene trenera je poznata: priče o smjeni prvo krenu po višim katovima, nakon toga o smjeni se počne pričati u svlačionici da bi naposlijetku priča o smjeni još jednog trenera postala javno dobro ili ruglo, zavisno o medijskoj obradi.

Tko smjenjuje Dragana Skočića? Nisu važna imena! Važno je znati da je priča krenula iz užeg klupskog okruženja zato što su kriteriji odabira trenera isti kao i kriteriji po kojima se treneri smjenjuju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.