PRVACI SVIJETA Sandro Sukno: Nismo još svjesni što smo napravili, ovo je najteži turnir u mojoj karijeri

Subota, 29. srpnja 2017. 22:59 Napisao/la  SC

Bronca, srebro zlato, tako to treba ići... Sretan sam što sam trener ove reprezentacije, kaže izbornik Ivica Tucak

Hrvatski vaterpolisti postali su novi prvaci svijeta nakon što su u finalnoj utakmici pobijedili domaćine Svjetskog prvenstva, Mađarsku sa rezultatom 8:6.

Zaprijetili su domaćini u trećoj četvrtini kada su samo nakratko došli do izjednačenja 4:4, ali ubrzo ih je rastužio Javier Garcia sa dva uzastopna pogotka i vodstva 6:4.

Do kraja susreta Marko Bijač na našem golu ponovo je pokazao da je najbolji kada je najpotrebnije, a Sandro Sukno sa dva nova pogotka riješio je pitanje pobjednika.

Hrvatskim vaterpolistima ovo je drugo svjetsko zlato, nakon što su 2007. prvo osvojili u Melbourneu.

Ovo je šesta uzastopna medalja za Hrvatsku na Svjetskim prvenstvima, uz zlata iz Melbournea i Budimpešte, Barakude su osvojile i tri uzastopne bronce (Rim 2009, Šangaj 2011, Barcelona 2013) dok je prije dvije godine u Kazanu osvojila srebro.

Najbolji igrač utakmice i MVP finala Sandro Sukno nakon utakmice je izjavio:

- Nismo ni mi trenutačno još svjesni što smo napravili. Ovo je bio možda i najteži turnir u mojoj karijeri. Pobijedili smo de facto sve najbolje momčadi na svijetu. Uspjeli smo i sada idemo uživati. Hvala na podršci, vidjeli smo da je čitava Hrvatska iza nas i to nam je dalo dodatnu snagu. Pobijedili smo Mađare pred 8000 njihovih navijača. Ponosan sam na čitavu momčad i na stručni stožer. Stvarno je bilo divota igrati ovaj turnir. Bili smo fokusirani, znali smo što možemo i što želimo i uspjeli smo to pokazati u bazenu što je najbitnije.

Izbornik Ivica Tucak konačno je osvojio toliko željeno zlato:

- Bronca, srebro zlato, tako to treba ići... Zahvalio bih se ovim predivnim momcima koji su ostavili srce u bazenu i večeras i tijekom čitavog turnira. Sretan sam što sam trener ove reprezentacije. Zahvaljujem se i svim svojim suradnicima bez kojim ne bih mogao doći do ovoga. Osjetili smo zaista da je cijela Hrvatska uz nas i rekli smo da smo ovdje došli po zlato. U finalu je bila izuzetno teška utakmica, išli smo gore pa dole, ali na kraju se pokazala naša psihološka stabilnost koju smo imali tijekom čitavog turnira. Fizički smo bili izuzetno spremni, ali najvažnije je bilo da smo ovo silno, silno željeli, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Bivši reprezentativac i osvajač prve zlatne medalje, novi predsjednik VK-a Primorje Erste Bank, Samir Barać, veliki uspjeh proslavio je na riječkom Korzu:

- Osjećaj je predivan. Dečki su odigrali fenomenalan turnir i dokazali su da su najbolj. U više navrata ova momčad je nagovještala da je spremna za velike stvari i sve im se poklopilo za ovaj rezultat na kojem im od srca čestitam. Kontinuitet koji drže prve tri reprezentacije sa ovog Svjetskog prvenstva je stalan i sigurno da nam je drago da je tu Hrvatska. U ovom finalu ključan je bio furiozan početak utakmice. Stavili smo Mađarsku u jednu situaciju u kojoj su se morali i braniti i napadati. Inače je jako teško igrati protiv Mađarske u situaciji gol za gol i to se vidjelo kada su izjednačili, međutim uz nekoliko fantastičnih poteza Garcie i Sukna uspjeli smo se odvojiti i pobijediti. Izdojio bih još naše braniče i vratara Bijača, koji su pokazali da se medalje ne osvajaju samo  dobrim napadima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.