LEN EUROPA CUP Andro Bušlje: Finale uz ovakvu publiku nismo mogli izgubiti

Ponedjeljak, 09. travnja 2018. 08:29 Napisao/la  V. P.

Sretan sam što sam na čelu ove reprezentacije, što imam ovako divne momke. Rekao sam lani nakon Budimpešte i sad kažem ovdje, mi samo idemo dalje, sretni i ponosni idemo dalje, poručio je izbornik Ivica Tucak

Barakude slave naslov objednika LEN Europa kupa
Barakude slave naslov objednika LEN Europa kupa Foto: Valentina Prokić

Hrvatski vaterpolski reprezentativci odigrali su praktički dva finala na LEN Europa kupu.

Utakmica za prvo mjesto u skupini protiv Srbije bila je na razini finala bilo kojeg natjecanja.

Hrvatska se vratila iz ponora i preokretom izborila finale protiv Španjolske koja se pokazala tvrdim orahom.

No, Barakude su još jednom pokazale zašto su najbolja reprezentacija svijeta.

- Bilo je lijepo za vidjeti četiri pobjede. Ne bi radio rezime turnira niti igre. Novi veliki uspjeh za hrvatski vaterpolo i za hrvatski sport, novo zlato u našoj kolekciji. Sretan sam što sam na čelu ove reprezentacije, što imam ovako divne momke. Rekao sam lani nakon Budimpešte i sad kažem ovdje, mi samo idemo dalje, sretni i ponosni idemo dalje, poručio je izbornik Ivica Tucak.

Kapetan Andro Bušlje zbog agresivne reakcije u susretu sa Crnogorcima morao je utakmicu sa Srbijom pratiti sa tribina.

Finale je otvorio prvim pogotkom Hrvatske u španjolskoj mreži.

Barakude su unatoč terminu LEN Europa kupa koji nije najsretniji zbog završnica regionalnog i domaćih prvenstava pokazale da bez obzira na prepreke uvijek daju najbolje od sebe.

Riječka publika to je prepoznala i nagradila posebno u susretima sa Srbijom i Španjolskom u kojima je ambijent bio na razini završnice svjetskog prvenstva.

Nezaboravna atmosfera za premijerno izdanje ovog novog LEN-inog natjecanja.

- Sigurno da nam je stalo da igramo za hrvatsku reprezentaciju i da predstavljamo svoju zemlju. To smo pokazali na svim prošlim natjecanjima, tako smo na ovom turniru od početka do kraja, iz utakmice u utakmicu, igrali sve bolje i bolje i zasluženo pobijedili. Finale uz ovakvu publiku mislim da nismo mogli izgubiti, a ni uz ovakve Fatovića i Bijača koji su odigrali perfektno. Šest golova dati bilo kome u bilo kakvoj utakmici, pogotovo u finalu, izuzetan je uspjeh. Mislim da smo odigrali najbolje i zasluženo osvojili titulu, rekao je kapetan Barakuda Andro Bušlje.

Loren Fatović bio je najučinkovitiji igrač Hrvatske u finalu. Zabio je čak šest pogodaka i bio neriješiva zagonetka za Španjolce.

- Protiv Srbije smo pokazali da možemo igrati bez Bušlje. Igrali smo sa 11 igrača, to je kvaliteta vrhunske ekipe, da svakog igrača, kakav god on vrhunski pojedinac bio, uspijemo nadoknaditi. U finalu od početka do kraja kontrolirali smo utakmicu i mislim da smo zasluženo osvojili ovaj turnir. Hvala navijačima, gdje god da se u Hrvatskoj igralo bila bi ovakva atmosfera, jer kad dođu svjetski prvaci u bilo koji grad, mora se bazen napuniti. Još jedno zlato je u našoj vitrini, rekao je najbolji igrač finala Loren Fatović.

Ključnu ulogu u obrani odigrao je vratar Marko Bijač koji je sa čak 16 obrana pridonio pobjedi Barakuda.

- Nakon možda malo nervoznijeg početka, male nesigurnosti u obrani i par olako primljenih golova, još jednom smo pokazali karakter. Sigurno da nam nije bilo lako, Španjolska je vrlo kvalitetna ekipa. Većina njihovih igrača igra cijelu sezonu u Barceloneti zajedno, vrlo dobro su plivački spremni, ali na kraju smo pokazali našu kvalitetu i zasluženo slavili, rekla je hrvatska hobotnica vratar Marko Bijač.

LEN Europa Cup je završen. Hrvatski reprezentativci već se okreću novim obvezama i utakmici sa Njemačkom u sklopu Svjetske lige u utorak u Slavonskom Brodu.

Vremena za slavlje nema, jer nakon Slavonskog Broda idućeg vikenda ih očekuje završnica regionalne lige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.