SP 2019 Ivica Tucak: Dobro je da smo odigrali ovako stresnu utakmicu

Utorak, 23. srpnja 2019. 12:59 Napisao/la  SC

  Španjolska reprezentacija  je odnijela srebro s prošlog Europskog prvenstva, ove godine smo ih pobijedili dva puta, ali to ništa ne znači, kaže izbornik hrvatske reprezentacije

Smodlaka, Tucak i Sukno
Smodlaka, Tucak i Sukno Foto: HVS

 

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Njemačku u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva rezultatom 10:8 i ostvarili plasman u polufinale:

- Najbitnije je to da se utakmica izvukla. Nismo igrali onako kako možemo iako ne mogu reći da smo igrali loše. To je uvjetovano težinom utakmice i snagom protivnika. Rekao sam da Njemačka nije bezazlena reprezentacija. Strašno mi je drago da se pojavljuje jedna ovakva reprezentacija, zbog svjetskog vaterpola. Komplimenti Nijemcima. Bili su u utakmici do samog kraja. Mi smo počeli lošije, no onda smo pokazali ono što smo htjeli i došli na 7:3, međutim nakon toga smo primili nekoliko neopreznih golova. To si ne smijemo dozvoliti. Drago mi je da utakmica bila ovakva. Izuzetno dobro po nas je da smo odigrali ovako stresnu utakmicu. Naš prvi i osnovni cilj ovdje je ostvaren, borba za medalju. Sljedeći cilj je najvažniji, ulazak u finale, vađenje vize za Tokio i pokušaj obrane zlata. Sve to znamo od prvog dana, po to smo ovdje došli. Vjerujem da imamo snage to i ostvariti, rekao je izbornik Ivoca Tucak.

Najviše zgoditaka postigao je Joković (3), Vukičević i Bušlje (2), Šetka, Vrlić i Benić (1).

- To je ta faza ispadanja, kada je svaka utakmica teška, nije bitno s kim igraš. Danas smo to izvukli obrambeno, odigrali smo odličnu obranu na čelu s Markom Bijačem na golu,  rekao bh da smo obranom stigli do pobjede, zaključio je Vrlić.

- Normalno je da smo u utakmicu ušli nervozno, ova je utakmica puno nosila, u slučaju poraza praktički bi išli kući. Očekivali smo ovakvu utakmicu, no stvarno je bila teška. Nema odmora, sutra odmah počinjemo pripreme za Španjolsku. Možda i bolje da smo sada odigrali jednu ovako tešku utakmicu, jer do sada smo sve odradili bez većih problema. Mislim da je ovo dobra uvertira za polufinale, rekao je Benić.

U četvrtak, 25. srpnja, Hrvatska u polufinalu igra protiv Španjolske koja je u četvrtfinalu svladala Srbiju rezultatom 12:9.

- To je utakmica koja nama znači sve. Tako je i njima! Imaju nekoliko sjajnih igrača. Protiv Srbije su dali nekoliko golova s pozicije centra i na to ćemo morati obratiti pozornost. Jaka je to reprezentacija koja je odnijela srebro s prošlog Europskog prvenstva. Ove godine smo ih pobijedili dva puta. U Beogradu relativno glatko prije otprilike tri tjedna, ali to ništa ne znači. Pripremit ćemo se dobro. Otprilike znamo što igraju i što će pokušati odigrati s nama. Ja vjerujem da ćemo utakmicu pobijediti. Nema druge nego vjerovati. Želim pobjedu, kao što je žele i svi dečki, to je sigurno, zaključio je Tucak.

Utakmica Hrvatska - Španjolska igra se od 10 sati u izravnom prijenosu na HRT2.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.