HRVATSKA - ITALIJA Hrvatski vaterpolisti večeras igraju za europsku broncu bez suspendiranog izbornika

Subota, 28. srpnja 2018. 10:37 Napisao/la  SC

Ivica Tucak neće voditi momčad s klupe, izbornik hrvatske reprezentacije suspendiran zbog izključenja u 25. minuti polufinalne utakmice protiv Srbije

Ivica Tucak
Ivica Tucak

 

Hrvatski vaterpolisti bez izbornika večeras od 20.30 protiv Italije igraju utakmicu za europsku broncu.

Ivica Tucak neće voditi momčad s klupe, izbornik hrvatske reprezentacije suspendiran je zbog izključenja u 25. minuti polufinalne utakmice protiv Srbije.

Tucak ni dva dana nakon utakmice ne zna zbog čega je isključen budući da je cijela klupa skočila nakon jedne nizu čudnih sudačkih odluka.

LEN je portvrdio kaznu, Tucak je automatizmom suspendiran jednu utakmicu pa će momčad prema bronci voditi Mile Smodlaka.

- Medalja za koju se večeras borimo ima za nas itekako velik značaj i ne smijemo je propustiti, kazao je Tucak.

Objektivno, svjetski prvacu su favoriti u utakmici protiv Italije ako budu u optimalnom stanju nakon poraza protiv Srbije.

- U svlačionici je odmah nakon polufinala Buljubašić) glasno povikao: Idemo sada po broncu! Svi isto razmišljamo, kaže najbolji strijelac Ante Vukičević.

- Talijani su više laganiji braniči, sigurno je da će nas rasplivavati, odnosno pokušati umarati što je više moguće stalnim plivanjem i pokretljivošću. Morat ćemo se na to priviknuti i biti spremniji više plivati. Cijela je talijanska momčad takva. Plivaju puni, razvlače, umaraju. Tu samo ne smijemo upasti u klopku, naglašava centar Luka Lončar.

Jedino je izvjesno da Talijani nisu fizički jaki kao Srbi protiv kojih naši igrači nisu izgledali moćno kao u prethodnim utakmicama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.