Europski kup: Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala u Rumunjsku

Ponedjeljak, 28. siječnja 2019. 14:57 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je u Rumunjsku na utakmicu Europa kupa/Svjetske lige.

Navedeno natjecanje okuplja 14 momčadi podijeljenih u 4 skupine iz koje će po dvije prvoplasirane izboriti plasman na završni turnir Europa kupa čije je domaćinstvo dobila upravo Hrvatska.

Tako ćemo na zagrebačkoj Mladosti od 5. do 7. travnja moći gledati ponajboljih osam europskih momčadi.

Hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini D s momčadima Rumunjske i Srbije, u prvoj utamici protiv Rumunjske u Šibeniku, Hrvatska je slavila rezultatom 17:4.

U Rumunjsku su otputovali Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Luka Lozina, Marko Macan, Hrvoje Benić, Ivan Buljubašić, Loren Fatović, Ante Visković, Andrija Bašić, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović.

- Očekuje nas utakmica u kojoj smo apsolutni favoriti, utakmica u kojoj se može reći da su bodovi već upisani u našu korist bez obzira na to što igramo u nešto izmijenjenom sastavu. Ponovo će priliku dobiti nešto mlađi igrači, starije igrače s kojima računam već dugi niz godina i koji nose igru reprezentacije trenutno odmaram. Ono što očekujem jest da prikažemo dobru utakmicu u kojoj će mlađi igrači imati priliku za potvrdu svojih kvaliteta. Ova utakmica je još jedna dobra priprema za ono što će biti najbitnije, a to je utakmica sa Srbijom koja se odigrava 12. ožujka u Sisku, pojasnio je izbornik Ivica Tucak.

Srpska reprezentacija je u prvoj utakmici pobijedila Hrvatsku u napetom završetku nakon izvođenja peteraca rezultatom 11:9.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.