VOLPIJEV KLUB IMA TRENERA

Ratko Rudić postao trener Pro Recca

Petak, 15. lipnja 2018. 13:55 Napisao/la  SC

Rudić se dokazuje u klupskom vaterpolu

Ratko Rudić
Ratko Rudić

 

Ratko Rudić novi je trener Pro Recca.

Najtrojeniji talijanski vaterpolski klub angažirao je najtrofejnijeg vaterpolskog trenera na svijetu nakon što je Vlado Vujasinović smijenjen poslije poraza u finalu Lige prvaka od Olympiakosa.

Nakon što je odradio olimpijski ciklus na klupi brazilske reprezentacije, Rudić je najavio mirovinu.

Međutim, 70-godišnji trener nije odolio još jednom velikom profesionalnom izazovu, iduće sezone vodi momčad najbogatijeg vaterpolskog kluba na svijetu iza kojega stoji Gabriele Volpi.

Pro Recco tri zadnje sezone nije uspio postati europski prvak, zadnje dvije sezone pod Vujasinovićem vodstvom.

S obzirom na Volpijeva ulaganja, u Pro Reccu se priznaju samo titule europskih prvaka. Rudić će iduće sezone pokušati osvojiti devetu za talijanski klub.

Rudić je najveće uspjehe ostvario kao izbornik reprezentacija Jugoslavije, Italije i Hrvatske s kojima je osvjao olimpijska zlata.

U povijesti momčadskih sportova jedino su francuski rukometni izbornik Claude Onesta (OI 2008., SP 2009., EP 2010.) i Rudić s Italijom (OI 1992., EP 1993., SP 1994.) uspjeli s istom državom uzastopno u istom ciklusu osvojiti tri različita najveća natjecanja u svojim sportovima, olimpijski, svjetski i europski naslov.

Zanimljivo, Rudić se u klupskom vaterpolu tek počinje dokazivati na klupi Pro Recca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.