PH Jug održao lekciju Mladosti u Zagrebu i stekao prednost domaćeg bazena

Srijeda, 08. svibnja 2019. 20:01 Napisao/la  SC
Vjekoslav Kobešćak, trener Juga
Vjekoslav Kobešćak, trener Juga

 

Prva utakmica razigavanja za prvaka

HAVK MLADOST – JUG CO 4:10 (1:2, 1:4, 1:1, 1:3)

Bazen na Savi. Gledatelja 500.

Suci: Filippo Gomez i Alessandro Severo (obojica iz Italije).

HAVK MLADOST: Marcelić (11 obrana), Radu (2), Miloš (1), Čagalj, Ćuk, Petković, Anzulović, Lazić (1), Bajić, Biljaka, Buljubašić, Kharkov, Jurlina, Herceg.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (14 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar, Joković (1), Garcia (2), Lozina (1), Merkulov, Čulina, Žuvela, Benić (1), Papanastasiou (1), Vukojević, Tomasović (1)

Igrač više: HAVK Mladost 9/3, Jug CO 5/1. Peterci: Jug CO 1/1

Prva finalna utakmica Hrvatskog prvenstva u vaterpolu završila je pobjedom Juga nad Mladosti.

Dubrovčani su na bazenu Mladost slavili rezultatom 10:4.

- Danas smo bili stvarno izvrsni u svim segmentima igre, puno bolji nego u posljednjoj utakmici s Mladosti u finalu Regionalne vaterpolo lige. Apsolutno sam zadovoljan sa svime, treba nastaviti ovakvim ritmom u idućoj utakmici na našem bazenu, izjavio je nakon utakmice trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Iako je Mladost u prošlom međusobnom susretu bila bolja od Juga, dubrovačka ekipa puno je bolje ušla u ovaj susret.

Unatoč izvrsno raspoloženom Marceliću na vratima Mladosti, Jug je već u prvoj četvrtni stekao prednost od četiri pogotka koju Žapci više nisu stigli.

- Presudila su četiri laka gola koja smo primili u samom početku utakmice. To su bili malo nespretni i nesretni golovi, malo smo zakasnili u reakciji, jedna odbijena lopta i Jug se popeo na plus četiri. Igrali su čvrstu obranu, Popadić odličan na golu i nismo imali prava rješenja u napadu. U ovakvoj utakmici primiti četiri gola u samom početku je nedopustivo, ali s ovakvim Jugom to nije bilo lako, izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Iduća utakmica igra se u Dubrovniku 11. svibnja u 16.30 sati, a treća opet na bazenu Mladosti 19. svibnja s početkom u 16 sati.

Sve utakmice finalne serije u izravnom su prijenosu HTV-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.