Kup Hrvatske: Jug obranio naslov te se upisao u povijest osvojivši peti trofej u kalendarskoj godini

Nedjelja, 18. prosinca 2016. 20:27 Napisao/la  SC

Finale Kupa hrvatske: Jug CO - Mladost 14:6 (4:1, 4:2, 4:1, 2:2)

Finale Kupa Hrvatske:

JUG CO - MLADOST 14:6 (4:1, 4:2, 4:1, 2:2)

Plivalište Vijuš. Gledatelja 650. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Nenad Periš (Split).

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač 10 obrana, Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković 2, Garcia, Merčep, Ivanković, Pavličević, Perrone 3, Benić, Obradović 4, Popadić 2 obrane, Vrlić 3

HAVK MLADOST: Marcelić, Bukić, Milaković 1, Zović, Biljaka, Brlečić, Vlahović 1, Lazić 1, Pavičić, Paškvalin, Valečić, Bašić 1, Vićan, Herceg 2

Igrač više: Jug CO 7/4, HAVK Mladost 10/3

Peterci: Jug CO 1/1, HAVK Mladost 1/0

Vaterpolisti dubrovačkog Juga obranili su naslov pobjednika Kupa Hrvatske. Jugaši su u finalu uvjerljivo pobijedili zagrebačku Mladost 14:6.

Jug CO je prvi hrvatski klub u povijesti koji je uzeo svih pet trofeja u jednoj sezoni računajući sve loptačke sportove u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, a obranom Kupa Hrvatske to isto ostvario i u jednoj kalendarskoj godini.

Jug je uzeo 56. trofej u svojoj povijesti, i to samo četiri dana nakon što je uzeo 55, Jug CO je u srijedu osvojio u svom Gružu europski Superkup trijumfom protiv Brescie, pobjednika Eurokupa.

Jug CO je poveo pogocima Josipa Vrlića s 2:0 nakon čega je Mladost uspjela postići prvi pogodak. Potom nova tri pogotka Jugaša za vodstvo 5:1.

Nakon toga je Marko Bijač obranio peterac Luki Bukiću s kojim je Mladost mogla stići na dva pogotka zaostatka.

Kaznio je to Paulo Obradović koju sekundu poslije na drugoj strani pogodivši za plus četiri (6:2).

U idućem napadu Mladost je izborila igrača više i postigla treći pogodak. Jug CO je odgovorio sa 6:0. Mladost je tri sekunde prije kraja treće četvrtine uspjela prekinuti taj niz.

Jugov trener Vjeko Kobešćak je 4 minute i 12 sekundi prije kraja utakmice povukao Marka Bijača s vrata, poslao u igru Tonija Popadića.

Gledatelji su tada velikim pljeskom nagradili Jugovog kapetana Bijača koji je noć uoči finala primio nagradu za najboljeg vaterpolistu. Zapljeskali su mu i suigrači te čitav stručni stožer.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.