Ivica Tucak odredio igrače za utakmicu protiv Njemačke, Pevec novi sponzor HVS-a

Ponedjeljak, 15. siječnja 2018. 15:16 Napisao/la  SC
Ivan Buljubašić, Ivica Tucak,  Jurica Lovrinčević i Predrag Sloboda
Ivan Buljubašić, Ivica Tucak, Jurica Lovrinčević i Predrag Sloboda

 Ivica Tucak najavio je aktivnosti vaterpolske reprezentacije na početku 2018. godine, najbolji trener najbolje momčadi na svijetu obratio se novinarima na početku kalendarske godine:

- Glavno naše natjecanje za 2018. godinu je Europsko prvenstvo, koje se u srpnju održava u Barceloni. Do tada nas očekuju natjecanja u Svjetskoj ligi. A od ove godine, prvi puta i novo pokrenuto natjecanje Europa kup kojemu smo domaćini u Splitu od 15. do 18. veljače. Očekuje nas jaki turnir gdje će osim naše reprezentacije sudjelovati Grčka, Nizozemska, Malta i Srbija, naš tradicionalno najneugodniji suparnik, najavio je Tucak.

Reprezentacija u njemačkom Krefeldu u utorak igra utakmicu 3. kola 'B' skupine za plasman na završni turnir Svjetske lige.Putujemo u donekle pomlađenom sastavu. Radi se o izuzetno jakom protivniku, no ja vjerujem da će i ova kombinirana momčad imati snagu da pobjedi. Već smo zabilježili pobjedu protiv Rusije u prvom kolu te bi nam ova pobjeda praktički osigurala nastup na završnom turniru Svjetske lige koji se odigrava od 18. do 23. lipnja, rekao je Tucak.

Tucak: Želim izraziti podršku kolegi Červaru i igračima
Izbornik se osvrnuo i na aktualno Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj.
- Zaista je divno ovih dana živjeti ovu rukometnu, sportsku euforiju. Bio sam prisutan na utakmici protiv Srbije u toj predivnoj atmosferi i pravom navijanju kakvo i treba biti. Ovom prilikom još jednom pružam podršku rukometnim reprezentativcima. Ništa ne može stvoriti takvu euforiju i emocije kao sport. Trenutno je to rukomet, za četiri mjeseca će biti nogomet. Mi smo bili u Budimpešti i osjetili smo što znači kada cijela država diše za vas. Ovim putem kolegi Červaru i svim igračima, rukometnom savezu, predsjedniku i svim uključenima želim izraziti veliku podršku od strane nas vaterpolista i nadam se da ćemo svi zajedno 28. siječnja uživati te da će donijeti još jednu medalju hrvatskom sportu, rekao je Tucak.

- Atmosfera je kao uvijek odlična. Mislim da smo spremni i ono što je najbitnije je da kroz ovo natjecanje dajemo priliku novim, mlađim igračima. Mislim da će gristi i da zaslužuju biti na ovom popisu. Favoriti smo u ovoj utakmici, idemo po pobjedu, rekao je Ivan Buljubašić.

Predsjednik HVS-a Predrag Sloboda i predsjednik uprave tvrtke Pevec potpisali su ugovor o sponzorstvu.

- Sponzori su ključni faktor koji sportašima omogućava da se nesmetano bave sportom. Za vrhunski sport i domete koje očekujemo od vaterpola bitno je imati ovakve partnere, te se nadam da će ova suradnja dugo potrajati, rekao je Sloboda.

- Pevec kao prvi hrvatski trgovački lanac pokušava biti društveno odgovoran. Prijašnjih godina pratili smo samo rukomet, no od ove godine odlučili smo pratiti i vaterpolo, pa i boks. Čast nam postati sponzorima Svjetskih prvaka. Smatramo da je takvo ostvarenje podvig za pamćenje, tim više što je izboreno u Mađarskoj, kolijevci vaterpola, kazao je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevec.

Izbornik Ivica Tucak za utakmicu Svjetske lige protiv reprezentacije Njemačke računa na sljedeće igrače:

Igrači:
1. Mate Anić
2. Ivan Marcelić
3. Ivan Buljubašić
4. Marko Macan
5. Hrvoje Benić
6. Javier Garcia
7. Andrija Bašić
8. Antonio Buha
9. Ante Vukičević
10. Loren Fatović
11. Jerko Marinić Kragić
12. Luka Lončar
13. Josip Vrlić

Stožer:
Ivica Tucak
Mile Smodlaka
Damir Luketić
Igor Pezelj
Neven Kovačević

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.