WTA: U Brisbaneu sve prema planu, za finale borba Serene Williams i Viktorije Azarenko

Četvrtak, 03. siječnja 2013. 17:09 Napisao/la  SC

Azarenki je trebalo samo 68 minuta da iz turnira izbaci Kazahstanku koja joj nije zadala previše problema. Uzela joj je samo jedan gem u cijelom susretu te ostalo pretvorila u malo jači trening pred sutrašnji dvoboj Bjeloruskinje s Williams

Kada u četvrfinalu sve prođe u skladu prema očekivanjima kao što je bio slučaj sa ženskim dijelom turnira u Brisbaneu onda je red priču započeti na ovaj način. U finalu prije finala susrest će se najbolja tenisačica na WTA ljestvici i jedna od najboljih svih vremena. Victoria Azarenka i Serena Williams odmjerit će snage po 13. puta u karijeri, što će biti pokušaj Azarenke da tek drugi put pobijedi osvajačicu 15 Grand Slam naslova. Prošla godina može se podijeliti na dva dijela, onaj bez Serene Williams, kada je Azarenka dobila status najbolje na svijetu, osvojila Australian Open i bila bez poraza u 26 uzastopnih mečeva te kada je "gaziti" sve pred sobom počela Serena Williams, uzevši Wimbledon, olimpijsko zlato u Londonu US Open i WTA završnicu.

Posljednje prepreke pred međusobni okršaj bile su im Ksenija Pervak i Sloane Stephens. Azarenki je trebalo samo 68 minuta da iz turnira izbaci Kazahstanku koja joj nije zadala previše problema. Uzela joj je samo jedan gem u cijelom susretu te ostalo pretvorila u malo jači trening pred sutrašnji dvoboj Bjeloruskinje s Williams.

Amerikanka je igrala s perspektivnom sunarodnjakinjom Stephens, pobijedila je rezultatom 6:4, 6:3 te izjavila da njena današnja protivnica ima potencijala jednog dana biti "najbolja na svijetu."

U drugom, onom manje eksponiranom polufinalu, naći će se Ruskinja Pavljučenkova i Ukrajinka Tsurenko. Pavljučenkova je iznenadila u dva tie-breaka nadigravši četvrtu nositeljicu Angelique Kerber, dok je Tsurenko bila bolja u dva seta (6:3, 6:4) od Slovakinje Hantuchove.

WTA Brisbane, četvrtfinale: Serena Williams (SAD, 3) - Sloane Stephens (SAD) 6:4, 6:3, Victoria Azarenka (Bjelorusija, 1) - Ksenija Pervak (Kazahstan) 6:1, 6:0, Anastasia Pavljučenkova (Rusija) - Angelique Kerber (Njemačka, 4) 7:6(3), 7:6(3), Lesia Tsurenko (Ukrajina) - Daniela Hantuchova (Slovačka) 6:3, 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.