WTA: Radwanska i Wickmayer za naslov u finalu Aucklanda

Petak, 04. siječnja 2013. 10:12 Napisao/la  SC

Polufinale: Radwanska (1) - Hampton 7-6(4), 7-6(3), Wickmayer (3) - Barthel (8) 6-4, 1-6, 7-6(3)

 U finalu teniskog WTA turnira u novozelandskom Aucklandu sastat će se prva i treća nositeljica - Agnieszka Radwanka i Yanina Wickmayer.

Poljakinja Radwanska je nakon velikih muka i 105 minuta igre slavila protiv nepostavljene Amerikanke Jamie Hampton sa 7-6(4), 7-6(3). U prvom je setu Hampton čak i servirala za osvajanje istoga kod rezultata 6-5, ali je Poljakinja, poznata po svojoj borbenosti, ipak oduzela servis dotada "nesalomljivoj" Hampton i odvela dionicu u tie-break.

Tamo nijedna igračica nije stekla opipljiviju razliku sve do 5-4, kada Poljakinja s dva mini-breaka uzima prvi set rezultatom 7-4.

U drugom je setu Radwanska povela s čak 4-0, odnosno imala dva breaka viška, no Hampton se s pet uzastopnih gemova vraća u susret i prijeti odlaskom u treću dionicu. No, Radwanska ipak ostaje smirena i drži dva svoja početna udarca za odlazak u novi tie-break, u kojem ponovno dodaje gas kod 3-3, te s četiri uzastopna poena odlazi u finale.

Belgijska tenisačica Yanina Wickmayer bit će joj protivnica, nakon što je sa 6-4, 1-6, 7-6(3) slavila protiv 22-godišnje Njemice Mone Barthel. Nakon što je dobila drugi set rezultatom 6-1, Barthel je izgledala kao da doista može okrenuti meč u svoju korist, no slabi postotak ubačaja prvog servisa (51 posto), te slaba realizacija poena nakon drugog ubačaja (50 posto), koštala ju je u konačnici ulaska u finale.

Bit će to treći međusobni susret Radwanske i Wickmayer, a trenutni omjer je 1-1.

WTA Auckland, polufinale: Radwanska (1) - Hampton 7-6(4), 7-6(3), Wickmayer (3) - Barthel (8) 6-4, 1-6, 7-6(3)

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.