WTA: Agnieszka Radwanska bez izgubljenog seta do polufinala Aucklanda

Četvrtak, 03. siječnja 2013. 18:37 Napisao/la  SC

WTA Auckland, četvrtfinale: Agnieszka Radwanska (Poljska, 1) - Elena Vesnina (Rusija) 6:3, 6:3

Najbolje rangirana igračica koja nastupa na turniru u Aucklandu, Poljakinja Agnieszka Radwanska, i u trećem susretu na turniru stigla je do pobjede bez izgubljenog seta i bez previše muke. Protivnica je bila Ruskinja Elena Vesnina, igračica koja ima potencijala za dobre nastupe, međutim nedostaje joj konstantnosti u nastupima. Protiv Radwanske je nedostajalo i malo više od konstantnosti, Poljakinja je jednostavno bila prejaka i bez problema je ubilježila očekivanu pobjedu za plasman u polufinale.

Trećepostavljena igračica u Aucklandu Belgijanka Yanina Wickmayer  u dva je seta nadigrala sunarodnjakinju Kirsten Flipkens. Wickmayer je odigrala vrlo dobar meč i slavila za sat i pol. U svakom setu bio je dovoljan po jedan break za rješavanje pitanja pobjednice čime je Wickmayer nastavila dominaciju u međusobnim dvobojima.

Njemica Mona Barthel lakoćom je prošla u polufinale Aucklanda visokom pobjedom protiv Šveđanke Larsson. Barthel je za pobjedu trebalo svega 46 minuta u susretu u kojem je Larsson išla iz pogreške u pogrešku i tako omogućila lagan posao za osmu nositeljicu. Posebno lagan posao imala je Barthel u drugom setu koji je osvojila za svega 20 minuta izgubivši pritom tek pet gemova izuzev onog jednog gema u kojem je Larsson teškom mukom smanjila na 3:1.

Mlada Amerikanka Jamie Hampton plasmanom u polufinale Aucklanda ubilježila je jedan od najvećih rezultata u svojoj teniskoj karijeri. U dvoboju protiv Nizozemke Kiki Bertens odnijela je pobjedu u tri seta u najneizvjesnijem dvoboju dana koji je potrajao više od dva sata. Bertens je uspjela uzeti drugi set u tie-breaku nakon što je Hampton imala 5:4 i dva servisa, no u trećem setu Nizozemka je u prvom gemu propustila break loptu da bi nakon toga ušla u krizu i vrlo brzo bila u minusu 4:0.

WTA Auckland, četvrtfinale: Mona Barthel (Njemačka, 8) - Johanna Larsson (Švedska) 6:2, 6:1, Yanina Wickmayer (Belgija, 3) - Kirsten Flipkens (Belgija) 6:3, 6:4, Agnieszka Radwanska (Poljska, 1) - Elena Vesnina (Rusija) 6:3, 6:3, Jamie Hampton (SAD) - Kiki Bertens (Nizozemska) 6:1, 6:7(5), 6:2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.