TREĆE KOLO WIMBLEDONA

Čilić slomio Querreyija nakon pet i pol sati!

Subota, 30. lipnja 2012. 17:49 Napisao/la  Marko Babić

Čilić - Querrey 7:6, 6:4, 6:7, 6:7, 17:15. To je ujedno bio drugi najduži meč u povijesti Wimbledona

Marin Čilić pobijedio je Amerikanca Sama Querreyja 7:6, 6:4, 6:7, 6:7, 17:15 u trećem kolu Wimbledona nakon maratonskog meča koji je trajao pet sati i 31 minuta, dok je Mirjana Lučić izgubila od Talijanke Roberte Vinci  6:7 (4), 6:7 (3). Bio je to drugi najduži meč odigran u Wimbledonu, odmah nakon legendarnog ogleda Amerikanaca Johna Isnera i Francuza Niclasa Mahuta, meč koji je trajao tri dana odnosno 11 sati i pet minuta igre, a na kraju je slavio Isner 70:68 u petom setu.

Čilić je odigrao meč života. Kod 15:15 u petom setu Querrey je imao 30:15 i onda napravio dvije dvostruke servis pogreške. Čilić je dobio priliku koju ovoga puta nije propustio. Drugi puta je servirao za meč, kod 30:30 dobio je poen u kojem je bilo 29 izmjena za prvu meč loptu i uskoro zaključio maraton. U idućem kolu igrat će protiv Britanca Andyja Murrayja koji je svladao Marcosa Baghdatisa 7:5, 3:6, 7:5, 6:1.

Čilić je na kraju uspio slomiti otpor upornog Amerikanca u meču u kojem je hrvatski tenisač imao 2:0 u setovima i nekoliko izglednih prilika da sve zaključi u trećem setu. Ali, nije išlo. Peti set ovog martonskog susreta bio je priča za sebe. Kod 5:5 Čilić je imao prvu break  loptu u toj dionici, iskoristio je drugu i poveo 6:5, te servirao za meč. Nije uspio,  Querrey je nevjerojatnom lakoćom vratio break i onda je krenula drama. Čilić je kod 7:7  imao novu break priliku, ali nije uspio. Imao je i 15:40 kod 14:14, a Querrey je spasio obje prilike.
 
Susret je imao zanimljiv tijek, Marin Čilić imao je vodstvo 2:0 u setovima i onda je sve  krenulo nizbrdo. Da meč bude zanimljiviji, Querrey je u prvom setu imao break i još nove  dvije break lopte. Kada je Čilić uspio spasiti da Amerikanac ne dođe do duplog breaka sve  se okrenulo. Hrvatski tenisač osvojio je prvi set u trinaestoj igri, u drugoj dionici brzo  je došao do novog breaka, a imao je i prilike za dupli break. U tome nije uspio, ali je  lako odservirao do kraja za vodstvo 2:0 u setovima. I onda je sve krenulo u krivom smjeru za Čilića. Kod 2:2 imao je dvije break prilike  (15:40), ali Querrey je uspio ostati u igri. Kod 4:5 za Amerikanca, Čilić je spasio set  loptu i treća dionica otišla je u tie break u kojem je Amerikanac ekspresno pobjegao na  5:1 i tako smanjio zaostatak. Querry je u četvrtom setu pobjegao na 4:2, Čilić je uzvratio serijom 3:0 i kod vodstva 5:4  imao obećavajućih 15:30 na servis Querreyija. Nije uspio, a Amerikanac je još jednom  lakoćom riješio trinaestu igru u svoju korist i odveo susret u peti set.

Mirjana Lučić zaustavljena je u trećem kolu Wimbledona izgubivši od Talijanke Roberte Vinci  6:7 (4), 6:7 (3). Lučić tako nije uspjela izboriti četvrto kolo u meču u kojem je imala osam duplih pogrešaka, 34 winnera, ali isto tako i 31 neforsiranu pogrešku. S druge strane Talijanka je napravila samo 10 neforsiranih pogrešaka.    
U prvom setu obje tenisačice su iskoristile jednu od tri prilike za oduzimanje servisa, a Vinci u drugom setu nije uspjela zaprijetiti kada je Mirjana Lučić servirala.

S druge strane Lučić je imala tri break prilike i to dvije kod rezultata 5:5 u drugom setu, ali Vinci je sve spasila. Druga dionica otišla je u trinaestu igru i Vinci je vrlo brzo odjurila na 5:1 i za Lučić nije bilo povratka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.