Mirjana Lučić pobijedila Bartoli u 2. kolu Wimbledona, Čilić izbacio Kubota, Murray Karlovića

Četvrtak, 28. lipnja 2012. 17:49 Napisao  Milan Kosanović

Mirjana Lučić svladala je Marion Bartoli  6:4, 6:3 za jedan sat i 39 minuta igre.. Čilić lako svladao Kubota 7:6, 6:2, 6:1,  Murray bolji od Karlovića 7:5, 6:7, 6:2, 7:6

 

Mirjana Lučić i Marin Čilić plasirali su se u treće kolo Wimbledona, trećeg Grand slama sezone, dok je Ivo Karlović okončao svoj nastup u All England clubu. Lučić je priredila je pravu malu senzaciju pobjedivši u drugom kolu Wimbledona devetu tenisačicu svijeta Francuskinju Marion Bartoli. Lučić je to učinila uvjerljivo, rezultatom 2:0 za jedan sat i 39 minuta igre.

Riječi Mirjane Lučić da nije prestara za igranje vrhunskog tenisa pokazale su se istinitima, hrvatska tenisačica pokazala je zavidnu razinu igre, ali i forme koja je u uzlaznoj putanji. Koliku je senzaciju priredila Lučić dovoljno govore i koeficijenti u kladionicama koji su za pobjedu hrvatske tenisačice bili čak 6.25, dok je Francuskinja Bartoli bila izraziti favorit što uostalom pokazuje i koeficijent 1.10.

U trećem kolu hrvatska tenisačica snage će odmjeriti s 21. igračicom svijeta Talijankom Robertom Vinci koj je u drugom kolu turnira bila bolja od Novozelanđanke Marine Eraković rezultatom 6:3, 6:4.

 Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić treće kolo osigurao je pobjedom nad Poljakom Lukaszom Kubotom, gdje će snage odmjeriti s pobjednikom meča Querrey - Raonić. Čilić je najveći dio posla odradio u prvom setu u kojem je slavio tek u tie-breaku rezultatom 7:4. Drugi i treći set protekao je u potpunoj dominaciji hrvatskog tenisača koji je Poljaku dopustio da osvoji samo tri gema u dva seta te zasluženo prošao u treći krug ovov najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu.

Marin Čilić uoči meča bio je u ulozi favorita, no malo tko je očekivao da će najbolji hrvatski tenisač u treće kolo proći s tolikom lakoćom. Sudeći po potencijalnim protivnicima u trećem kolu za očekivati je da Marin Čilić vrlo lako može otići i u četvrto kolo Wimbledona.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović dostojanstveno se oprostio od Wimbledona nakon što je izgubio od domaćeg tenisača Andya Murraya. Četvrti tenisač svijeta slavio je u prvom setu, drugi je nakon tie-breaka pripao Karloviću, no to je nažalost bilo sve što je hrvatski tenisač uspio napraviti u ovom meču. Treći set uvjerljivo je pripao Britancu, u četvrtom se pak odvijala prava drama, Karlović je imao svoju priliku, no ovoga puta Murray je bio bolji u tiebreaku te zasluženo prošao u treće kolo svog Wimbledona.

Meč je trajao tri sata i 12 minuta nakon kojih Ivo Karlović može biti zadovoljan otporom koji je pružio favoriziranom Britancu.

 Wimbledon, 2. kolo:

Marin Čilić (Hrvatska) - Lukasz Kubot (Poljska) 7:6, 6:2, 6:1

Mirjana Lučić (Hrvatska) - Marion Bartoli (Francuska) 6:4, 6:3

Ivo Karlović (Hrvatska) - Andy Murray (Velika Britanija) 5:7, 7:6, 2:6, 6:7



Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.