Brzi i bezbolni oproštaj Petre Martić u Australiji

Ponedjeljak, 16. siječnja 2012. 15:38 Napisao/la  I. Milatić

Chang -  Martić  6:4, 6:2. Hrvatska tenisačica u cijelom je meču osvojila manje od polovice poena na svom servisu (30/61). Premalo za pobjedu

Bio je ovo prvi meč sezone za Petru Martić, no ako se po jutru dan poznaje neće ovo za nju biti dobra godina. Prije bi trebalo vjerovati u onu da se prvi mačići bacaju u vodu. Istini za volju Petrine ambicije uoči ove teniske godine narušila je ozljeda desnog ručnog zgloba zbog koje je propustila pripremne turnire prije nastupa u Melbourne Parku u koji je stigla očito nedovoljno spremna i uigrana. Ne treba stoga čuditi da ju je sa 6:4, 6:2 nadigrala Kai-Chen Chang iz Kineskog Tajpeha koja je iza sebe imala već tri pobjede u kvalifikacijama.

U prvom setu servis uopće nije bio prednost. Chang je dvaput izgubila servis, a Martić čak tri puta. Taj treći put dogodio se u desetom, dakle posljednjem gemu seta.

U drugom setu Petra je imala svoje prilike i rezultat nije morao biti onakav kakav je bio. Chang je do prednosti breaka došla u drugom gemu premda je Petra imala dvije nevezane gem lopte. U narednom gemu 55. tenisačica svijeta propustila je priliku za ekspresan povratak u meč.

Izborila je 15:40, no Chang, gotovo 100 mjesta slabije rangirana (149.), nanizala je četiri poena i zadržala servis za 3:0. Petra više nije dobila šansu, a u osmom gemu je po po peti put u meču izgubila početni udarac.

Martić, koja će 19. siječnja napuniti 21 godinu, u cijelom je meču osvojila manje od polovice poena na svom servisu (30/61). Premalo za pobjedu. Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Chang. Kvalifikantica iz Kineskog Tajpeha će u drugom kolu igrati protiv 13. nositeljice Jelene Janković, koja je sa 6:2, 6:0 apsolvirala britansku kvalifikanticu Lauru Robson.

Australian Open, 1. kolo (Ž): Kai-Chen Chang (Kineski Tajpeh, Q) - Petra Martić (Hrvatska) 6:4, 6:2

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.