Angelique Kerber senzacionalno osvojila Australian Open, Njemica u finalu pobijedila Serenu Williams

Subota, 30. siječnja 2016. 13:44 Napisao/la  SC

Finale: Angelique Kerber (Njem/7) - Serena Williams (SAD/1) 6-4, 3-6, 6-4


Angelique Kerber ostvarila je senzacionalni uspjeh! Njemačka tenisačica postala je pobjednica prvog teniskog Grand Slama sezone, Australian Opena u Melbourneu, nakon što je u subotnjem finalu nadigrala braniteljicu naslova i prvu igračicu svijeta, Amerikanku Serenu Williams sa 6-4, 3-6, 6-4 nakon dva sata i osam minuta igre.

Kerber prvi put igrala finale jednog velikig turnira, najveći dosadašnji rezultat 28-godišnja Njemica ostvarila je u Wimbledonu 2012. godine kada je igrala u polufinalu.

Pobjedom u Melbourneu Kerber je postala prva Njemica osvajačica Grand Slam naslova u 21. stoljeću, posljednji njemački naslov osvojila je Steffi Graf u Roland Garrosu 1999. godine, te prva Njemica koja je osvojila Australian Open nakon Graf 1994.

Zanimljivo, Kerber je u 1. kolu protiv Japanke Misaki Doi spašavala meč-loptu, a nepuna dva tjedna kasnije podignula je pobjednički pehar.

Finale: Angelique Kerber (Njem/7) - Serena Williams (SAD/1) 6-4, 3-6, 6-4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.