Hopman Cup: Tomić šokirao Haasa, Petković teško ozlijedila koljeno i predala Barty

Subota, 29. prosinca 2012. 15:53 Napisao/la  I. M.

Hopman Cup skupina A 1, kolo: Njemačka (5) - Australija (8) 0:3 (Tommy Haas - Bernard Tomić 6:7 (6), 6:3, 5:7. Andrea Petković - Ashleigh Barty 6:4 - predaja Petković. Haas/Petković - Tomić/Barty predaja Haas/Petković

Dvadesetogodišnji Australac hrvatskih korijena Bernard Tomic doveo je do usijanja ionako prevruć dan u Perthu. Način na koji je ovaj mladić uspio pobijediti puno iskusnijeg Nijemca Tommyja Haasa nakon 135 minuta velike borbe zaista je bio impresivan. U tie breaku prvoga seta Haas je vodio sa 6:1 no Tomic se nije predavao i uzeo je Haasu set "ispred nosa". Jedinu break loptu u prvome setu imao je Haas u trećem gemu, ali sve je Tomic riješio winnerom.

Hopman Cup
Skupina A 1, kolo: Njemačka (5) - Australija (8) 0:3 (Tommy Haas - Bernard Tomić 6:7 (6), 6:3, 5:7. Andrea Petković - Ashleigh Barty 6:4 - predaja Petković. Haas/Petkovic - Tomic/Barty predaja Haas/Petković

Nijemac je pronašao svoju igru u drugome setu koji je osvojio sa 6:3 (presudan je bio break u osmom gemu), a potom je odmah napravio rani break u trećem, odlučujućem setu iako je Tomic vodio sa 40:0. No Tomic je i ovoga puta uspio pronaći put povratka u meč iako se činilo da mu je iskliznuo iz ruku posebno kada je Nijemac kod 5:4 servirao za meč. Mladi Australac povezao je četiri gema u nizu i iskoristio je treću meč loptu nakon što je Haas napravio dvostruku servis pogrešku i domaćoj reprezentaciji donio vodstvo od 1:0.

-      -   Dobro sam trenirao pa se nadam da će mi ova pobjeda pomoći u pripremama za Australian Open

Iako 2012 godinu neće pamtiti po dobru, nakon brojnih ozljeda tenisu se vratila Andrea Petković, no na njezinu žalost teren je opet napustila u suzama zbog nove ozljede koljena i tako omogućila 16-godišnjoj austraslkoj tinejdžerskoj senzaciji Ashleigh Barty da upiše pobjedu. Petković je odmah došla do breaka povela sa 2:0 međutim mlada je Australka odmah vratila izgubljeno. Nažalost ovaj je meč završen nakon samo jednog seta jer je nakon što je osvojila set sa 6:4 nesretna Andrea Petkovic ponovo teško ozlijedila desno koljeno i u suzama je iznesena sa terena a Australci su tako na tužan način stigli do velike pobjede.

Petković je bila na rekonstrukciji desnog koljena 2008 godine a ozlijedila ga je i prošle godine. Andrea i njezin otac Zoran u suzama su napustili Perth Arenu. Iako težina ozljede još nije poznata njezin je nastup na Australian Openu pod velikim znakom pitanja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.