Davis Cup: Karlović i Čilić izgubili u parovima, Argentina protiv Hrvatske vodi 2:1

Subota, 07. travnja 2012. 22:48 Napisao  Marko Babić

Argentina - Hrvatska 2:1. Nalbandian / Schwank - Karlović/Čilić 3:6, 7:6 (6), 6:3, 6:7 (6). 8:6

David Nalbandian i Eduardo Schwank pobijedili su Ivu Karlovića i Marina Čilić 3:6, 7:6 (6), 6:3, 6:7 (6), 8:6. drugog dana ogleda Argentine i Hrvatske poveli su 2:1. Maratonski susret otišao je tako domaćinu, u petom setu kod rezultata 6:6 Argentinci su stigli od breaka i Schwank je na početnom udarcu bez problema zaključio susret. Karlović i Čilić imaju za čim žaliti, kod vodstva 4:3 u petom setu i 15:30 Karlović je promašio lagani volej koji bi donio hrvatskim tenisačima dvije break lopte. Argentinci su svoju prvu priliku propustili kod 5:5 kada  su imali 30:40.

Susret koji je počeo u 17.30 sati po srednjeuropskom vremenu završio je u 22.45 sati nakon velike borbe. Hrvatska je dobila prvi set, nakon čega je izgubila drugu i treću dionicu.

Zamalo su Čilić i Karlović ispustili i četvrti set, kod vodstva 6:5 Hrvatska je izgubila servis. Ipak, u tie-breaku pobjegli su na 5:1, Argentinci su se vratili na 5:5. Ipak, Čilić i Karlović uspjeli su iskoristiti drugu set loptu.


Hrvatski izbornik Željko Krajan uoči ogleda promijenio je kombinaciju koja je trebala nastupiti u paru te je prijavio Ivu Karlovića umjesto Željka Krajana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.