Marin Čilić nakon Argentine: Glava je htjela, noge nisu slušale

Ponedjeljak, 09. travnja 2012. 09:34 Napisao/la  SC

Imao sam taktički plan koji je bio takav da moram igrati agresivno protiv Del Potra jer nisam bio spreman za novo trčanje tri do četiri sata. Previše sam griješio, rekao je Čilić

Najbolji hrvatski tenisači ipak nisu uspjeli u namjeri da na crvenoj prašini Argentine iznenade domaćina i plasiraju se u polufinale Davis Cupa. Ključnim se na kraju pokazao poraz u parovima, maratonski susret donio je Argentincima ključnu prednost i pritom do kraja iscrpio Marina Čilića te je bilo teško očekivati da nešto može napraviti u nedjelju protiv raspoloženog Juana Martina del Potra.

- Presudio je manjak benzina u mojim nogama, rekao je Marin Čilić.

- Glava je htjela, ali noge nisu slušale. Imao sam taktički plan koji je bio takav da moram igrati agresivno jer nisam bio spreman za novo trčanje tri do četiri sata. Pokušao sam igrati kako je trebalo, ali bilo je jako puno neprisiljenih pogrešaka jer nije lako igrati protiv ovakvog Del Potra. Igrao je dosta čvrsto, bez puno pogrešaka, jako dobro je servirao, dodao je Čilić.

Argentina je tako u trećem ogledu protiv Hrvatske došla do treće pobjede.

- Pokazali smo opet da smo jako dobra reprezentacija iako nismo tako široki s igračima kao Argentina. Za reprezentaciju ostavljamo srce na igralištu. Nije nam bilo lako igrati pred ovakvom publikom i protiv ovakvog protivnika, ali imali smo šansu. Nažalost, u paru je odlučilo nekoliko poena i idemo kući s porazom, ali dignute glave. Pokazali smo da smo dobra reprezentacija sa svijetlom budućnošću, kaže Čilić.

Kako je zbog ozljede morao propustiti susret s Japanom u veljači Marinu Čiliću ovo je bilo prvi put da je u reprezentaciji surađivao s izbornikom Željkom Krajanom.

- Ocjena sve je: super! Bio sam jako zadovoljan savjetima tijekom mečeva, zna dosta o igri, davao mi je pravovremene savjete i jedva čekam novo druženje u reprezentaciji, rekao je Čilić.

Završnu ocjenu nastupa dao je i izbornik Željko Krajan.

- Kada se pogleda rezultat ispada da samo izgubili uvjerljivo, lagano, ali svi smo vidjeli da su subotnji parovi mogli otići na našu stranu, a time i bi poveli 2:1. Bili bismo u prednosti, ali i dalje daleko od toga da bismo pobijedili Argentinu s ovakvim Del Potrom i svježim Monacom. Dečki su odigrali jako dobro tijekom vikenda i mogu biti samo ponosan na njih i cijeli tim. Ostavili su svu snagu na igralištu. Završilo je očekivano, pobjedom Argentine, ali se pokazalo da nije bilo onako uvjerljivo kako se očekivalo, rekao je Krajan.

U polufinalu, od 14. do 16. rujna, Argentina će biti domaćin Češkoj, a istog vikenda Španjolska će ugostiti SAD. Hrvatska je za ovu sezonu završila nastup u Davis Cupu, a tko će joj biti sljedeći suparnik saznat će na izvlačenju u rujnu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.