Hrvatska protiv Srbije, Marin Čilić protiv Novaka Đokovića u prvom kolu Svjetske skupine

Četvrtak, 18. rujna 2014. 18:11 Napisao/la  SC

Čak i ako Đoković bude igrao mislim da se možemo nadati ukupnoj pobjedi s obzirom na formu Marina Čilića, kaže Borna Ćorić

Hrvatska protiv Srbije, Marin Čilić protiv Novaka Đokovića! Tako je odlučio ždrijeb Davis Cupa u Dubaiju, u prvom kolu Svjetske skupine iduće godine Hrvatska igra protiv Srbije. Meč će se igrati od 6. do 8. ožujka 2015. godine, domaćin će biti Srbija. Hrvatska nije bila među nositeljima u ždrijebu, pa nije mogla izbjeći jakog protivnika. A Srbija je jaki protivnik ako bude igrao Novak Đoković.

- Čak i ako Đoković bude igrao mislim da se možemo nadati ukupnoj pobjedi s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu, izjavio je Borna Ćorić.

U jedinom dosadašnjem dvoboju Hrvatske i Srbije, prije četiri godine u Splitu slavili su Đoković i društvo s 4:1.

Pobjednik para Srbija - Hrvatska igra protiv pobjednika južnoameričkog derbija između Argentine i Brazila. U ostalim mečevima sastaju se Francuska i Njemačka, SAD i Velika Britanija, Češka i Australija, Italija i Kazahstan, Japan i Kanada, te Belgija i Švicarska.

Pobjednici prvog kola plasirat će se u četvrtfinale koje je na rasporedu od 17. do 19. srpnja, dok će se poražene reprezentacije iz prvog kola od 18. do 20. rujna boriti za opstanak u Svjetskoj skupini. U istom su rujanskom terminu na programu i polufinalni mečevi, a finalni dvoboj će biti održan od 27. do 29. studenog sljedeće godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.