Del Potro ipak igra protiv Hrvatske u Davis Cupu

Utorak, 20. ožujka 2012. 08:48 Napisao/la  I. M.

Bio sam obaviješten dovoljno unaprijed da neću moći na njega računati protiv Njemačke jer sam ga to pitao. Čim je završio Indian Wells obavijestio me da stoji na raspolaganju za Hrvatsku, potvrdio je argentinski izbornik Martin Jaite

Juan Martin del Potro igrati će za Davis Cup reprezentaciju Argentine u četvrtfinalnom dvoboju protiv Hrvatske, potvrdio je argentinski izbornik Martin Jaite. Svjetski broj 11 koji je uz Davida Nalbandiana predviđen za nastup u pojedinačnim mečevima propustio je prošloga mjeseca pobjedu u Njemačkoj u dvoboju prvoga kola zbog turnirskih obveza. Jaite je također pozvao Juana Monaca, Juana Ignacia Chelu i specijalistu za igru parova Eduarda Schwanka u momčad koja će nas dočekati na zemlji u Parque Roca.

Del Potro je posljednji nastup za reprezentaciju upisao u finalu prošle godine kada su „gaučosi“ u prosincu u Sevilli poraženi od Španjolske. Nije zgorega spomenuti da je Argentina izgubila sva četiri finala u kojima se našla. Osim prošle godine poraženi su i 1981, 2006 te 2008 godine.

Izbornik Jaite stao je u Del Potrovu obranu koji se našao na meti kritika zbog propuštanja dvoboja prvoga kola.
- Bio sam obaviješten dovoljno unaprijed da neću moći na njega računati protiv Njemačke jer sam ga to pitao. Čim je završio Indian Wells obavijestio me da stoji na raspolaganju za Hrvatsku – rekao je Jaite.

Del Potro, pobjednik U.S. Opena 2009. godine stigao je do četvrtfinala u Indian Wellsu gdje ga je eliminirao kasniji pobjednik Roger Federer.
Argentina se sa Hrvatskom do sada susrela dva puta i upisala dvije pobjede. Oba puta bila je, kao i sada, riječ o četvrtfinalu a to se dogodilo 2002 i 2006. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.