Davis Cup: Poljaci nakon parova smanjili na 2:1, Marin Čilić i Jerzy Janowicz odlučuju o pobjedniku

Subota, 05. travnja 2014. 20:43 Napisao/la  SC

Susret 2. kola Skupine I Euroafričke zone, drugi dan: Poljska - Hrvatska 1:2

Poljaci Fyrstenberg - Matkowski nakon pet setova i četiri sata igre pobijedili su Marina Draganju i Matu Pavića i smanjili vodstvo Hrvatske na 2:1 nakon drugoga dana susreta 2. kola Skupine I Euroafričke zone Davis Cupa u Varšavi. Draganja i Pavić su prvi puta igrali zajedno u Davis Cupu i pružili jaki otpor favoriziranom poljskom paru.

   
Hrvatska je u petak vodila protiv Poljske s 2:0. Nakon što je Marin Čilić rutinski  svladao Michala Przysieznyja, drugi bod Hrvatskoj osigurao je 17-godišnji Borna Ćorić koji je  svladao 21. igrača svijeta Jerzyja Janowicza.

U nedjelju od 12 sati igraju Marin Čilić i Jerzy Janowicz, a potom je na rasporedu susret Borne Ćorića i Michala Przysieznya.

Pobjednik susreta Poljska - Hrvatska u rujnu će igrati kvalifikacijski susret za ulazak u Svjetsku skupinu protiv jedne od reprezentacija koje su izgubile u 1. kolu Svjetske skupine ove godine.


POLJSKA - HRVATSKA 1-2

Michal Przysiezny - MARIN ČILIĆ 1-6, 4-6, 4-6

Jerzy Janowicz - BORNA ĆORIĆ 6-2, 2-6, 5-7, 7-5, 4-6

Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski - MARIN DRAGANJA/MATE PAVIĆ 6-7 (1), 7-6 (4), 4-6, 6-7 (2), 6-4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.