DAVIS CUP Mate Pavić i Ivan Dodig izgubili od Mikea Bryana i Ryana Harrisona, Marin Čilić odlučuje u nedjelju

Subota, 15. rujna 2018. 18:58 Napisao/la  SC

Marin zna s čime se treba nositi u nedjelju, veliki je favorit bez obzira protiv koga igra, sve je moguće, ali svi znamo njegovu kvalitetu, rekao je izbornik Željko Krajan

DAVIS CUP Mate Pavić i Ivan Dodig izgubili od Mikea Bryana i Ryana Harrisona, Marin Čilić odlučuje u nedjelju

 

Mate Pavić i Ivan Dodig izgubili su od Mikea Bryana i Ryana Harrisona s 5:7, 6:7(6), 6:1, 7:6(5), 6:7, SAD su osvojile prvi bod u polufinalnom susretu protiv Hrvatske u Zadru.

U nedjelju treba jedna pobjeda Marina Čilića protiv Stevea Johnsona ili Borne Ćorića protiv Francesa Tiafoea da bi se Hrvatska plasirala u finale.

Dramatičan je bio susret parova u kojemu su Amerikanci poveli 2:0 u setovima.

Pavić i Dodig uspjeli su se vratiti, odvesti meč u neizvjesnu završnicu u kojoj su Amerikanci imali malo više presudne mirnoće.

- Ovo je bio jedan od najkvalitetnijih mečeva u parovima koji se mogao vidjeti, za mene ovo je bio jedan od najtežih mečeva u Davis Cupa. U parovima jedna ili dvije lopte brže mogu okrenuti meč nego u singlu, bilo je jako dobrih poena, našli smo snage nakon 0:2, pred ovom publikom predaja nije bila opcija, kazao je Ivan Dodig.

- Razočaran sam što nismo pobijedili, nije se bilo lako vratiti  nakon 0:2. Imali smo priliku u krasnom ambijentu, imali smo i malo nesreće. Nažalost, sve je otišlo na njihovu stranu. Darovali smo im nekoliko lopti, moglo je biti  i 2:0 za nas. Nikada nisam osjetio draž pobjede u Davis Cupu pa sam  razočaran, rekao je Mate Pavić.

- Ostavili su srca na terenu, čestitam obojici. Nije se bilo lako vratiti na 0:2, zahvaljujem publici na podršci. Odlučivale su dvije, tri lopte koje su otišle na njihovu stranu. Marin zna s čime se treba nositi u nedjelju, veliki je favorit bez obzira protiv koga igra, sve je moguće, ali svi znamo njegovu kvalitetu, rekao je izbornik Željko Krajan.

U finalu čeka Francuska, Hrvatska će biti gost ako prođe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.