Davis Cup: Marin Čilić pobijedio Thiema De Bakkera i osigurao Svjetsku skupinu!

Nedjelja, 14. rujna 2014. 16:31 Napisao/la  SC

Marin Čilić - Thiemo De Bakker 6:7, 6:4, 6:2, 7:5, Mate Delić - Robin Haase 3:6, 4:6, 6:4, 6:1, 6:4

Marin Čilić pobijedio je Thiema De Bakkera 6:7, 6:4, 6:2, 7:5 i osigurao Hrvatskoj u petom meču treći bod i plasman u Svjetsku skupinu. Iako je izgubio prvi set u trinaestoj igri, hrvatski tenisač brzo je povezao konce u igri i opravdao status pobjednika Grand Slama.

Čilić je u drugom setu brzo stigao do breaka imao prilike i drugi put oduzeti početni udarac Nizozemcu, ali na kraju se i jedan break pokazao dovoljnim iako je Čilić morao spašavati dvije break lopte u završnici. U trećoj dionici Čilić je poveo 2:0, uskoro stigao do drugog breaka i pokazao razliku u kvaliteti.

Nizozemski tenisač održao je priključak u četvrtom setu, a Čilić je ubacio u višu brzinu u završnici i kod 5:5 imao je 15:40. Prvu priliku je propustio, ali kod 30:40 sjajno je vratio jedan beckhend i otvorio si put prema pobjedi.

Hrvatska je i ranije mogla osigurati pobjedu. Mate Delić prokockao je dva seta prednosti pred Robinom Haaseom 3:6, 4:6, 6:4, 6:1, 6:4 i nije uspio Hrvatskoj donijeti ključni treći bod i plasman u Svjetsku skupinu. Delić je na otvaranju petog seta stigao do tri break lopte koju je iskoristio i poveo 2:0. Prednost je brzo prokockao, a Nizozemac je ubrzo stigao do drugog breaaka u petoj dionici i otvorio si put prema pobjedi.

Sve je izgledalo idealno u prva dva seta u kojima je Mate imao protuigru za nizozemskog tenisača. Ipak, Delić nije uspio privesti meč kraju. Hrvatski tenisač imao je priliku za break i u trećem setu, ali do breaka je na kraju stigao Haase kod vodstva 5:4.

To kao da je dalo krila Nizozemcu koji je u četvrtom setu odjurio do 4:0 i petog seta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.