DAVIS CUP Marin Čilić poražen od Sama Querrya, SAD izborile peti meč

Nedjelja, 16. rujna 2018. 14:27 Napisao/la  SC

Čiliće je u trećem setu čak slomio svoj reket od nervoze, a kada je konačno pronašao ponovno svoju igru u četvrtom setu bilo je prekasno za slomiti raspoloženog Amerikanca 

Marin Čilić
Marin Čilić

Marin Čilić poražen je od Sama Querreya 3:1 u setovima (7:6, 6:7, 3:6, 4:6) te će Hrvatska i SAD igrati peti meč koji će odlučivati o finalistu Davis Cupa.

Čilić je u prvom setu nakon 6:6 dominantno osvojio tie-break dozvolivši samo dva poena Amerikanci Querreyu.

No u završnici drugog seta priča je bila posve drugačija. Čilić je imao 6:1 u tie-breaku drugog seta, ali Querrey osvaja sedam poena zaredom najviše zahvaljujući neforsiranim pogreškama hrvatskog tenisača te izjednačava na 1:1 u setovima.

U trećem setu raste nervoza kod domaćeg igrača te Čilić u jednom trenutku čak lomi i svoj reket, a američki tenisač osvaja set te dolazi u vodstvo 2:1.

Iako je Čilić pronašao svoju igru sredinom četvrtog seta bilo je prekasno za slomiti raspoloženog Amerikanca.

- Odigrao sam jedan od najboljih mečeva u životu kada uzmemo u obzir da se radi od Davis Cupu i da sam igrao na zemlji. Znao sam da nisam nikad dobio Marina, ali to su sve bili napeti mečevi. Nisam siguran što sam napravio sada drugačije, ali ovo je velika doza samopouzdanja za nas, ali i za mene jer nisam bio u predobroj formi prije ovog dvoboja, rekao je Querrey nakon dvoboja u kojem je Čilić bio favorit.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.