Wimbledon: Roger Federer bez izgubljenog seta osigurao finale protiv Marina Čilića

Petak, 14. srpnja 2017. 19:02 Napisao/la  SC

Roger Federer pobjedom 7:6 (4), 7:6 (4), 6:4 nad Tomašom Berdychem stigao do svog 11. finala

 

Roger Federer izborio je pobjedom 7:6 (4), 7:6 (4) i 6:4 nad Tomašom Berdychem svoj 11. finale Wimbledona u kojemu ga čeka Marin Čilić.

Federer je u finale ušao na spektakularan način, bez izgubljenog seta.

Federer ima omjer 6-1 protiv Čilića, prošle godine izbacio ga je u četvrtfinalu Wimbledona nakon 0:2 u setovima. Čilić ga je jedini put pobijedio na US Openu 2014. godine.

- Prošle godine igrao je sjajan četvrtfinale, imao sam puno sreće da dođem do pobjede. On je sjajan momak, prije tri godine igrao je sjajno protiv mene na US Openu, nadam se da u nedjelju neće biti tako dobar, rekao je Federer o Marinu nakon pobjede nad Berdychem.

Jedanaesti nastup u Wimbledonu donio je Marinu Čiliću drugi Grand Slam finale karijere, nakon što je u finalu US Opena 2014. otišao do kraja.

Ovim rezultatom Čilić je postao prvi hrvatski tenisač od 2001. godine, koji je uspio ući u finale nakon Gorana Ivaniševića.

Prvi puta u Wimbledonu, a drugi puta u karijeri, Čilić će se boriti za naslov pobjednika na Grand Slam turniru, nakon što je u polufinalu svladao Amerikanca Sama Querreyja rezulataom 3:1, nakon dva sata i 56 minuta igre.

Nakon Čilićevog velikog uspjeha oglasio se i Goran Ivanišević.

- Nisam niti sumnjao da će Marin uspjeti ući u finale. A u finalu tko zna što se može dogoditi. Kako bilo, sjajno je vidjeti Marina u finalu, rekao je Ivanišević za BBC Radio 5.

Čilića je pohvalio i John McEnroe:

- Sam je bio sjajan na ovom turniru. Igrao je najbolje što je mogao. Nikad ga nisam vidio ovakvog. Mislim da su ga malo izdale noge nakon nekoliko dugih mečeva. Marin Čilić ima bolje rezultate, bolji je tenisač i to je pokazao ovog puta, rekao je John McEnroe, trostruki pobjednik Wimbledona.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.