Wimbledon: Marin Čilić ostvario rezultat karijere, u polufinalu igra protiv Amerikanca Sama Querreyja

Srijeda, 12. srpnja 2017. 17:45 Napisao/la  SC

Čilić u četvrtfinalu pobijedio Gillesa Müllera s 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1, Querrey priredio veliko iznenađenje eliminiravši najboljega tenisača na svijetu Andyja Murrayja

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će polufinale Wimbledona prvi put u karijeri.

U napetom i teškom četvrtfinalnom meču u pet setova svladao je sjajnog Gillesa Müllera rezultatom 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1 i  izborio prvo polufinale Wimbledona u karijeri. 

- Ostvario sam veliki uspjeh, meč je bio neizvjestan ali sam u odlučnim trenucima odigrao kvalitetno. Priprema za ovaj meč bila je dobra kao i za prethodne, morate biti menaltno jaki kada igrate ovako dugačke mečeve. Igrao sam cijeli turnir u dobrom ritmu, u četvrtfinalu sam imao manjih problema u prvom setu dok nisam uhvatio ritam. Nakon toga sam završio meču u pravom ritmu, rekao je Čilić.

Čilić u polufinalu u petak igra protiv Amerikanca  Sama Querreyja, koji je priredio veliko iznenađenje eliminiravši najvećeg favorita i najboljega tenisača na svijetu Andyja Murrayja s 3:6, 6:4, 6:7 (4), 6:1, 6:1.

- Znam da je Sam (Querrey, op. a.) pobijedio Murraya, ostvario je veliki rezultat. Nadam se da polufinalni meč neće biti ovako dugačak, bit će to izuzetno težak i neizvjestan meč, rekao je Čilić koji je igrao četiri puta protiv Querreyja i četiri puta pobijedio.

Ovo je Čilićev najbolji rezultat u Wimbledonu.

Zadnje tri godine ispadao je u četvrtfinalima. Dvaput od Đokovića i prošle godine od Rogera Federera.

Dugih 13 godina prošlo je otkad je Mario Ančić igrao polufinale travnatog Grand Slama, a Marin Čilić je po prvi put u karijeri došao na korak od finala uglednog engleskog turnira.

Za Čilića će ovo biti četvrto polufinale Grand Slam turnira, nakon što je prethodno igrao dva na US Openu i jedno na Australian Openu.

Čilićev protivnik u polufinalu Sam Querrey napravio je senzaciju i nakon pet setova izbacio prvog igrača svijeta i branitelja naslova Andyja Murrayja.

Čilić je dosada dva puta igrao s Querreyjem u Wimbledonu, 2009. i 2012. godine. Posebno je ostao zapamćen meč prije pet godina kada su Čilić i Querrey odigrali drugi najdulji meč u povijesti Wimbledona. Bilo je 17:15 u petom setu.

Sva četiri odigrana meča bila su iznimno gusta, a takav treba očekivati i u petak, kada je na rasporedu polufinale tenisača.

Wimbledon, četvrtfinale: Čilić - Müller 3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.