Goran Ivanišević: Izgubio sam tri finala, mislim da nitko nije ni znao da sam bio u finalu

Nedjelja, 16. srpnja 2017. 12:20 Napisao/la  SC

Prije nego što je osvojio US Open predvidio sam da će Čilić biti jedan od najboljih igrača na svijetu, rekao je Ivanišević o Čiliću

 

 

Goran Ivanišević tri puta je gubio u finalu Wimbledona. Dva puta je gubio u pet setova, od Agassija 1992. i od Samprasa 1998. godine, a od istog je igrača poražen u tri seta finala 1994. godine.

- Ne želiš izgubiti finale Wimbledona, vjerujte mi. Dobiješ lijep tanjur, ali velika je to razlika. Izgubio sam tri finala i nikoga nije bilo briga, mislim da nitko nije ni znao da sam bio u finalu. Kad osvojiš turnir, onda to cijeli svijet zna, izjavio je Ivanišević za britanski BBC.

Nekadašnji trener najboljega hrvatskog tenisača poslao je prije meča protiv Federera savjet:

- U finalu je i ima priliku postati pobjednikom Wimbledona. Prije svega mora uživati u trenutku, u činjenici da je u finalu najvećeg svjetskog turnira. Ako to zaboraviš, odmah se stegneš. Bit će mu teže, jer je Roger već toliko puta pobjeđivao i svi će biti za Rogera. No, ako će igrati kao do sada, imat će šansu. S finalom nikad ne znaš, šanse su uvijek 50:50.

Ivanišević i Čilić surađivali su u periodu tijekom kojega je osvojio  svoj prvi Grand Slam turnir, US Open 2014.

- Trenirao sam ga tri godine, osvojio je Grand Slam naslov, ali i prije nego što je to učinio predvidio sam da će  biti jedan od najboljih igrača na svijetu. Svi su me gledali kao da nisam normalan. Svi znaju kako udariti forhend i bekend, ali moraš imati i ono nešto posebno. On je imao ono nešto, rekao je Goran i prisjetio se kako je započela njegova suradnja sa Čilićem.

- Bio je veliki izazov promijeniti nešto kod igrača. U početku je bilo otpora, ali na kraju je promijenio servis, promijenio je način razmišljanja na terenu i postao mnogo agresivniji.

Čilić i Ivanišević su se razišli 2016., te Čilić ima novog trenera Jonasa Bjorkmana, a Ivanišević u današnjem Čilićevom tenisu prepoznaje pozitivne elemente:

- Ove je godine bez ozljeda. Neću reći da je „zločestiji“, ali je vrlo energičan nakon svakog poena. Puno je pozitivniji nego prije. Kad si pozitivniji, postaješ boljim igračem i imaš bolje rezultate, zaključio je Ivanišević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.