SP Hrvatska poražena, za polufinale trebaju pobjede nad Njemačkom i Francuskom

Nedjelja, 20. siječnja 2019. 19:35 Napisao/la  SC

Skupina 1, prvo kolo: Brazil - Hrvatska 29:26 (17:13). Sve dobro što su hrvatski rukometaši napravili u Munchenu, prosuli su u prvoj utakmici u Kolnu

Brazil nadigrao Hrvatsku
Brazil nadigrao Hrvatsku

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je u prvom kolu drugog kruga od Brazila 29:26.

Sve dobro što su hrvatski rukometaši napravili u Munchenu, prosuli su u prvoj utakmici u Kolnu.

Nakon prvih utakmica drugog kruga Hrvatska ima po bod manje od Francuske i Njemačke, jedinih reprezentacija s kojima se bori za polufinale.

Do kraja drugog kruga Hrvatskoj ostaju utakmice protiv Njemačke (ponedjeljak od 20,30) i protiv Francuske (srijeda od 18 sati).

U tim susretima Hrvatska će gotovo sigurno morati upisati dvije pobjede želi li polufinale.

Červarovu momčad je poraza koštala taktika sa sedam igrača u napadu, ili šest u slučaju isključenja hrvatskih igrača.

U ofenzivnim akcijama se takva igra uopće nije isplatila, a Brazilci su je iskažnjavali sa čak sedam golova na prazan gol.

Oba brazilska golmana upisali su se u strijelce, zabijali su Brazilci sa svojih devet metara, a u tim situacijama nisu promašili nijedan udarac.

Nakon što je primila šest gol bez golmana, Hrvatska je sredinom drugog poluvremena odustala od te taktike, ali bilo je prekasno.

Nakon 1:1 na početku, ostatak susreta bio je u znaku Brazila koji su prelako prolazili kroz propusnu hrvatsku obranu.

U prvom dijelu u dva je navrata bilo plus šest za Brazil, no do poluvremena su Červarovi odabranici uspjeli smanjiti na četiri gola zaostatka za Brazilom.

No u drugom poluvremenu Brazil je ponovno pobjegao na plus šest, ali Hrvatska uspjeva smanjiti te u posljednjih deset minuta i opasno se približiti raspoloženim Južnoamerikancima.

Stevanović je zamijenio Šegu na golu te sa nekoliko uzastopnih obrana omogućio svojim suigračima da se približe Brazilu na samo gol zaostatka, Vranković je pogodio za 26:25.

No iako su imali gotovo četiri minute vremena hrvatski rukometaši nisu uspjeli prelomiti utakmicu.

Skupina 1, prvo kolo

BRAZIL - HRVATSKA 29:26 (17:13)

Brazil: Leonardo Tercariol 1 (6 obrana), Cesar Almeida 1 (3 obrane), Hanrique Teixeira, Guilherme Valadao, Jose Toledo 3, Thiagus Petrus Santos 1, Alexandro Pozzer 2, Felipe Borges 5, Fabio Chiuffa 1, Vinicius Teixeira 3, Cleryston Novais, Thiago Ponciano, Haniel Langaro 9, Raul Nantes, Rudolph Hackbarth 2(1), Gustavo Rodrigues

Hrvatska: Ivan Stevanović (4 obrane), Marin Šego (5 obrana), Domagoj Duvnjak 6, Luka Stepančić 5, Ivan Vida, Zlatko Horvat 5(1), Igor Karačić 1, Alen Blažević, Manuel Štrlek 5, Željko Musa 1, Ivan Slišković, Luka Cindrić 1, David Mandić, Jakov Vranković 1, Marin Šipić 1, Damir Bičanić

Sedmerci: Brazil 1/1 (Hackbarth 1/1), Hrvatska 1/3 (Horvat 1/2, Štrlek 0/1)

Isključenja: Brazil 6 minuta (Petrus 2, Borges), Hrvatska 4 minute (Slišković, Vranković)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.