LINO ČERVAR Kada se uzme sve u obzir drugačije nije ni moglo završiti

Nedjelja, 20. siječnja 2019. 21:28 Napisao/la  SC

Moramo dignuti glave, sutra je već nova utakmica, to je lijepo u sportu, jer nemaš vremena misliti na poraz, kazao je Domagoj Duvnjak

Lino Červar
Lino Červar

 

Hrvatski rukometaši neočekivano su izgubili (26:29) od Brazila u prvoj utakmici u Skupini I, izbornik Lino Červar prokomentirao je šokantni poraz:

- Moram reći da su oni nažalost zaslužili pobjedu, vrlo brzo su se odcijepili i to je bilo jako teško stići. A kada smo ih i stigli, primili smo šokantan, naivan gol. Nismo bili pravi, mi smo se uplašili te pobjede, a pobjeda ne dolazi sama od sebe, treba je zaslužiti. Moram stati na stranu igrača, koliko su utakmica odigrali. Cindrić nije mogao igrati zbog aduktora, nismo se mogli mijenjati kako smo htjeli. Ali ne želim nikoga prozivati. Sada slijede utakmice koje moramo pobijediti, kazao je Červar i pojasnio zašto je forsirao napada 7 na 6 zbog kojega je Hvatska primila 8 pogodaka.

- Imali smo problema s dubokom obranom, morali smo nešto poduzeti. Dečki su poduzeli sve, došli smo na minus jedan, nismo imali ni sreće, a nismo je ni zaslužili. Dečki su dali sve od sebe, iako je izostao njihov doprinos na koji smo navikli. Danas nije bila čvrsta obrana, moram to reći, pogotovo u prvome poluvremenu. Bio je loš pristup, odnosno loš ulazak u utakmicu i to je presudilo. Dali su koliko su mogli. U onom trenutku kada je obrana dobro stajala, imali smo priliku izjednačiti. Međutim, već smo se u međuvremenu istrošili i ponestalo nam je koncentracije. Promašili smo i puno zicera i kada se uzme sve u obzir drugačije nije ni moglo završiti. Mislim da smo obrambeno podbacili. U drugom dijelu smo se popravili, rezultat se počeo smanjivati. Kod -1 su zabili slučajan gol, valjda su sreću i zaslužili. Promašili smo nekoliko čistih šansi, nismo realizirali kontru i oni su sve zaslužili. Kada se tako gleda izgubili smo na zicere, zaključio je Červar.

Domagoj Duvnjak kratko je iznio svoje viđenje:

- Mislim da smo odigrali jako lošu utakmicu, primili smo sedam-osam golova na prazan gol. Sve što smo dobro radili u prvoj skupini, nije funkcioniralo, ni obrana 5-1 ni 6-0, Brazil je zasluženo pobijedio. Nema tu sreće ili nesreće, jednostavno smo igrali jako lošu utakmicu. Nažalost, to je tako, moramo dignuti glave, sutra je već nova utakmica, to je lijepo u sportu, jer nemaš vremena misliti na poraz, nego se odmah moraš okrenuti novoj utakmici, rekao je Duvnjak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.