LINO ČERVAR Igrali su jedan za drugoga, mudro u napadu i herojski u obrani

Petak, 18. siječnja 2019. 00:06 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 

Lino Červar imao je itekakvih razloga za zadovoljstvo zbog načina na koji je Hrvatska pobijedila (23:19) Španjolsku:

- Dečki su igrali herojski. Igrali su jedan za drugoga, mudro u napadu i herojski u obrani. Znali smo da mi moramo kontrolirati utakmicu i to smo napravili. Ma, sve smo pokazali... Stišavam euforiju, moramo ostati na zemlji, još nismo na Olimpijskim igrama, nismo još ništa osvojili, ali smo na dobrom putu. Koji je plan? Sad ćemo popiti jednu pivicu, izgrliti se i proslaviti, a onda idemo dalje. Neki su se žalili da smo prošle godine bili petI na svijetu, ali recite mi koja reprezentacija ima ovakav kontinuitet kao mi? Ni Francuska, oni su bili jedanaesti, dvanaesti... Jedna mala Hrvatska, bez ikakvih uvjeta. Ovi dečki se masiraju u hodniku hotela, leže po podu. To je život prijatelja, jer samo prijatelji mogu jedan drugome pomoći, to se ne radi za novac. Za novac igraju u klubovima. Nek' pogriješe, nek' rade što hoće, ali mislim da u hrvatske domove unose optimizam i pozitivne emocije. Divim im se, rekao je Červar.

S tribina je nakon utakmice odjekivalo: Lino, Lino...:

- Mene su navijači podržavali cijelu moju karijeru i bez njih ne bi bilo kako je bilo. Neki su mikroskopom tražili moje pogreške kojih je bilo, ali ja sam se uvijek trudio. Znate, posao trenera je težak, više je razočaranja nego sreće. Hvala svim navijačima i ovima iz inozemstva koji su došli. I njih smo usrećili, a oni se isto muče da zarade kruh za sebe i obitelj, zaključio je Červar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.