LIGA NACIJA Engleska pobijedila Hrvatsku na Wembleyu dvama pogocima iz prekida

Nedjelja, 18. studenog 2018. 17:05 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Engleska - Hrvatska 2:1. Paradoks hrvatskog poraza je da su Englezi promašili nekoliko velikih prilika, a oba pogotka postignuli su nakon prekida

Lingard u 78. minuti postigao prvi pogodak za Englesku
Lingard u 78. minuti postigao prvi pogodak za Englesku

 

Engleska je pobijedila (2:1) Hrvatsku na Wembleyju i ostvarila plasman u završnicu Lige nacija.

Hrvatska je ostala na začelju i ispala iz prve jakosne skupine.

Prema dominaciji i posebice prema broju izrađenih prilika, Engleska je  zaslužila pobjedu.

Paradoks hrvatskog poraza je da su Englezi promašili nekoliko velikih prilika, a oba pogotka postignuli su nakon prekida.

U 3. minuti Pickford je pod Vlašićevim pritiskom pogrešno izbacio loptu ravno Rebiću, koji je s 20 metara ukoso zdesna promašio prazna vrata.

Početak je zavarao, bila je to prva i zadnja hrvatska prilika do odmora.

A kako su naši igrači otišli na odmor s aktivnih 0:0 ni sami ne znaju.

Engleska je izrazito dominirala u Londonu u prvih pola sata, više nego Španjolska u Elcheu, kada je završilo s pogubnih 0:6.

Prema izrazitim prilikama, Engleska je nakon pola sata mogla voditi barem 3:0.

U 11. minuti Kane odigrao dubinski Sterlingu u prostor između Vide i Jedvaja, domaći napadač otrčao je prema Kaliniću, koji se raširio koliko može prije nego što je uspio odbiti loptu.

U nastavku akcije Stones je bio najviši po ubačaju iz kuta, proslijedio loptu glavom Kaneu, koji sa 4 metara potpuno sam na drugoj vratnici nije dobro zahvatio loptu.

U 16. minuti Kalinić je pravodobno istrčao i na vrhu kaznenog prostora odbio loptu ispred Sterlinga, Kane je imao vremena za pripremu udarca s 17 metara, Jedvaj je pred vratima ostao jedina prepreka, hrvatski branič izbacio je loptu glavom.

Izgledne pokušaje Chilwella (25) i Barkleyja (40) ne treba posebno spominjati u kontekstu prethodno opisanih engleskih promašaja.

Nakon pola sata hrvatska reprezentacija uspjela je primiriti Engleze, držala je protivnika kroz posjed lopte podalje od zadnje trećine.

U igri prema naprijed ništa naša reprezentacija konkretno nije napravila do zadnje minute, kada Modrić okomitim ubačajem iza leđa engleskih braniča zamalo nije pogodio Perišića ispred Pickforda.

U prvih desetak minuta nastavka engleska reprezentacija nastavila je pritiskati hrvatsku momčad u zadnjoj trećini, okomita kretanja bila su velika poteškoća za našu obranu.

U 52. minuti Sterling je opet ušao u kazneni prostor iskosa slijeva, Kalinić je opet bio pravodoban.

I onda se dogodila brza transformacija na drugoj strani, Vlašić je prošao desnom stranom i gurnuo loptu Kramariću u sredinu kaznenog prostora.

Počeo je rijetko viđeni Kramarić-show!

Nekoliko lažnjaka ispred četvorice engleskih braniča od koji je Stones dvaput uklizao u prazno završile su Kramarićevim udarcem po kojemu je lopta okrznula Diera i završila let u gornjem desnom kutu Pickforda - 0:1.

Hrvatska je tada bila vodeća u skupini, a Engleska je ispala u drugu jakosnu skupinu.

Pogodak je odmah promijenio govore tijela igrača obiju momčadi.

Engleska je i dalje imala veći posjed lopte, ali nije više bilo okomitih kretanja, hrvatska momčad ušla je u razdoblje dobro organizirane igre.

Počele su redati brze hrvatske transformacije i poluprilike (Brozović 60, Perišić 62) prije nego što Brozović nije iskoristio meč-loptu.

U 74. minuti Brozović i Kramarić otrčali su u kontru, Kramarić je pravodobno odigrao zdesna, a Brozović zastao u otvorenoj poziciji za udarac s 15 metara.

Neuspješno je pokušao driblingom ponovo izboriti poziciju za udarac.

Hrvatska više nije dobila meč-loptu.

Uslijedile su dvije loše reakcije postavljene obrane nakon prekida.

U 78. minuti Gomez je iz auta ubacio u kazneni prostor, lopta je stigla do Kanea na drugoj vratnici, progurao je kapetan engleske reprezentacije loptu pokraj Kalinića i Lovrena, Lingard je s metra potvrdio pogodak - 1:1.

U 85. minuti Chilwell je ubacio iz prekida slijeva, Kane je utrčao između četvorice hrvatskih igrača, uklizao i gurnuo loptu u mrežu - 2:1.

Između dva engleska pogotka Vida je nakon prekida glavom loptu poslao u desni Pickfordov kut, engleski vratar spriječio je eventualno poravnanje.

 ENGLESKA: Pickford, Walker, Gomez, Stones, Chilwell, Dier, Barkley (64 Alli), Delph (73 Lingard), Sterling, Rashford (73 Sancho), Kane

HRVATSKA: Kalinić, Vrsaljko (26 Milić), Lovren, Vida, Jedvaj, Modrić, Brozović, Rebić (46 Brekalo), Vlašić (79 Rog), Perišić, Kramarić

Liga nacija, Grupa 4, utakmica 4. kola: Engleska - Hrvatska 2:1 (Lingard 78, Kane 85/Kramarić 57)

Poredak: Engleska 7, Španjolska 6, Hrvatska 4

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.