HRVATSKA - NJEMAČKA Hrvatska obrana ključ je uspjeha u utakmici protiv najbolje obrane na prvenstvu

Ponedjeljak, 21. siječnja 2019. 09:57 Napisao  I. V.

Snaga njemačke reprezentacije počiva na obrani, s 21,5 primljenih golova po utakmici statistički imaju najbolju obrana na SP-u

Njemačka i Francuska odigrale su neodlučeno (25:25) u ovakvoj utakmici
Njemačka i Francuska odigrale su neodlučeno (25:25) u ovakvoj utakmici

 

Hrvatski rukometaši u večerašnjoj utakmici (20.30) moraju pobijediti Njemačku da bi se u utakmici protiv Francuske mogli borit za ulazak u polufinale.

Nakon šokantnog poraza od Brazila, hrvatski rukometaši u psihološkoj inkubaciji čekaju prvu utakmicu u kojoj je protivnik izraziti favorit.

Snaga njemačke reprezentacije počiva na obrani, s 21,5 primljenih golova po utakmici statistički imaju najbolju obrana na SP-u.

Samo su protiv Francuske primili 25 golova u utakmici koja je izgledala izgubljeno za svjetske prvake.

Francuzi su gubili 23:25 tri minute prije kraja, Nijemci su propustili riješiti utakmicu, Francuzi su izjednačili (25:25) tri sekunde prije kraja s igračem više.

Prema viđenom do sada, njemačku momčad predvode 32-godišnji Gensheimer na lijevom krilu, Groetzki na desnom krilu.

Vanjsku liniju čine Fäth, Böhm, Drux u sredini, Strobel...

Izbornik Prokop jedino nije iznjedrio trajno rješenje na poziciji desnog vanjskog.

Sjajni vratar Wolf u središtu je obrane od koje počinju najopasniji njemački napadi.

Ishodište eventualne pobjede protiv Njemačke treba tražiti u hrvatskoj momčadi, hrvatska momčad prema pojedinačnoj kvaliteti nema razloga ustuknuti.

Najvažniji segment u pripremi utakmici je psihološki u čemu je Lino Červar potpuno zakazao u pripremi utakmice protiv Brazila.

Ako igrači ne podlegnu atmosferi u Kolnu i podignu razinu agresivnost u obrani na maksimum, utakmica može ući u neizvjesnu završnicu, a onda se nikada ne zna.

Jedno je sigurno, obrana je večeras ključ uspjeha!

Isto kao što je bila ključni razlog za poraz od Brazila!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.