HRVATSKA - MAKEDONIJA Borko Ristovski: Ne razmišljam o Lini Červaru, hrvatskim igračima želim najbolji mogući rezultat na kraju natjecanja

Ponedjeljak, 14. siječnja 2019. 10:21 Napisao/la  SC

Mase ga slijede, ali mislim da hrvatskoj reprezentaciji treba nešto drugo, govorio je Ristovski o Červaru uoči EP-a 2018. godine na kojemu je Hrvatska osvojila peto mjesto

Lino Červar
Lino Červar

 

Lino Červar ostavio je dubok trag u makedonskom rukometu, osam godina bio je trener Metalurga iz Skoplja, godinu dana bio je izbornik makedonske reprezentacije.

Uoči današnje (18) utakmice protiv Hrvatske jedan makedonski reprezentativac ima poseban motiv, 36-godišnji vratar Borko Ristovski ne pamti Červara po dobrom nakon što je otpao s popisa za SP 2017. godine.

Ne pamti ni Červar po dobrom Ristovskog nakon sljedeće izjave:

- Svi koji razumiju rukomet znaju da je Červar godinama izvan vrhunskog rukometa. Došao je u Metalurg jer klub ima bogatog gazdu koji je u njemu vidio potencijal da napravi iskorak. To je moj klub, stabilan je i o njemu ne mogu reći ništa loše. No, Metalurg nije top rukometa. Svjetski klubovi zovu svjetske trenere. Zašto Lina nije potražio netko od velikih klubova? Zato što znaju da on nema rukometno znanje potrebno za moderan rukomet. Nitko me ne može uvjeriti da je Červar pravi trener za Hrvatsku, tako moćnu reprezentaciju! Zna se koji klubovi ulaze u rukometni Top 10. Ako vas ti klubovi žele, znači da nešto znate. Červara u Njemačkoj ne smatraju velikim trenerom. Radio je u Italiji, ali koliko znam, tamo se igra nogomet, a rukomet nije sport broj jedan. Hrvatskoj želim sve najbolje. Uz Makedoniju, to je moja omiljena zemlja u kojoj imam puno prijatelja. Često dolazim u Hrvatsku, zimi i ljeti. Želim vam puno uspjeha na Euru i navijam za vas, no bez sumnje biste imali puno veće šanse za polufinale da imate boljeg izbornika. Hrvatska je igrala moderniji rukomet pod Slavkom Golužom. Kada treba konkretno pričati o rukometu, Lino prosipa fraze i priča općenito. On je populist. Snima reklame, bavi se politikom, trči za novcem i glumi da je stručnjak, umjesto da se zaista bavi rukometom. Mase ga slijede, ali mislim da hrvatskoj reprezentaciji treba nešto drugo, govorio je Ristovski uoči EP-a 2018. godine na kojemu je Hrvatska bila peta.

Uoči današnje utakmice između Hrvatske i Makedonije na SP-u, Ristovski kaže da nije opterećen Červarom:

- Ne treba mi Červar da bih bio motiviran za Hrvatsku, susret protiv takve reprezentacije motiv je sam po sebi. To je reprezentacija koja je među pet najboljih u svijetu, ima sjajne igrače i na svim natjecanjima ima najviše ambicije. Ne razmišljam o Lini Červaru i ne želim mu sreću u idućem susretu jer će igrati protiv nas.  Hrvatskim igračima želim najbolji mogući rezultat na kraju natjecanja, kaže Ristovski.

Makedonija je pobijedila Bahrein (28:23) i Japan (37:29), danas prvi put igra protiv objektivno jače momčadi:

- Bili smo oprezni uoči ova dva susreta, ali na kraju su ispali rutinski, no moramo biti svjesni da ono najteže tek dolazi. Nismo napravili ništa ako izgubimo naredne tri utakmice protiv protivnika koji su puno jači od ovih prethodnih. Moramo ostati koncentrirani, cilj je jasan, moramo do nekih pobjeda u narednim susretima, rekao je Ristovski za Ekipu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.