U Zagrebu otkrivena spomen-ploča rukometnoj legendi Iztoku Pucu

Utorak, 22. studenog 2016. 20:12 Napisao/la  SC

Puc je jedini rukometaš koji je nastupio na trima olimpijskim igrama igrajući za tri različite reprezentacije

Na petu godišnjicu preranog odlaska, na inicijativu Vijeća slovenske nacionalne manjine grada Zagreba, Slovenskog doma, te uz podršku Grada Zagreba i rukometnog kluba PPD Zagreb, Iztok Puc je napokon dobio spomen-ploču, koja od utorka krasi pročelje Sportske dvorane Trešnjevka, popularne Kutije šibica.

Svečano su je otkrili Iztokov sin Borut Puc i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bila je to ujedno i sjajna uvertira za utakmicu lige SEHA između PPD Zagreba i Celja, momčadi za koje je svojedobno igrao popularni Žoga.

Iztok Puc je rukometna legenda jugoslavenskog, hrvatskog i slovenskog rukometa.

Najveće uspjehe u klupskom rukometu ostvario je u dresu Zagreba s kojim je osvojio dva naslova europskog prvaka (1992. i 1993.).

Bio član zlatne generacije hrvatskih rukometaša koji su se na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. okitili naslovom olimpijskih pobjednika.

S hrvatskom reprezentacijom osvojio je i srebro na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995. te broncu na Europskom prvenstvu 1994. u Portugalu.

Puc je jedini rukometaš koji je nastupio na trima olimpijskim igrama igrajući za tri različite reprezentacije.

Prije nastupa s hrvatskom reprezentacijom u Atlanti, 1998. igrao je u Seulu za reprezentaciju SFRJ te osvojio brončanu medalju.

Prije 12 godina nastupio je i na Olimpijskim igrama u Sydneyju za Sloveniju te osvojio osmo mjesto.

Preminuo je 20. listopada 2011. u 46. godini nakon kratke i teške bolesti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.