SEHA Gazprom liga: Rukometaši Zagreba pobijedili Vardar u utakmici za treće mjesto

Nedjelja, 29. ožujka 2015. 18:14 Napisao/la  SC

Utakmica za 3. mjesto: PPD Zagreb - Vardar 26:23, finale: Veszprem - Meškov Brest 32:21 

Vardar i PPD Zagreb snage su odmjerili za brončanu medalju u prepunoj Veszprem Areni. Zagrebaši su na kraju, u svojem trećem susretu za brončanu medalju, stigli do slavlja 26:23. 

Prošlogodišnji osvajači SEHA Gazprom lige otvorili su susret mnogo bolje. Njihova 6-0 obrana sa Stoilovim i Rastvorčevim u sredini funkcionirala je odlično te su Vardarova krila, Šiškarev i Marković, vrlo lako stizali do pogodaka. No, tada se na vratima hrvatskog prvaka probudio Filip Ivić koji je pomogao suigračima da sustignu protivnika, a potom do isteka 30. minute prijeđu u minimalno vodstvo (11:10).

Makedonska ekipa ponovno je bolje otvorila drugi dio dvoboja te je serijom zgoditaka povela s +3, ali nije uspjela održati to vodstvo. Zagrebova klupa pokazala se širom u ovom susretu stoga su momci Veselina Vujovića ponovno ulovili Vardar te su u posljednjih deset minuta utakmice osigurali tri pogotka prednosti koja su spretno čuvali do samog kraja susreta kada je na semaforu stajalo 26:23.

Kod PPD Zagreba najbolji su bili Ilija Brozović i Sandro Obranović svaki s po pet pogodaka, dok je Filip Ivić na golu sakupio 12 obrana. Dobrivoje Marković s pet pogodaka istaknuo se kod Vardara, Igor Karačić zabio je četiri gola, a Petar Angelov obranio je devet lopti.

- Čestitam ekipi Vardara koja je s velikim brojem ozlijeđenih igrača bila ravnopravna Zagrebu punih 50 minuta utakmice. Vrlo mi je žao pozicije u koju je stigao trener Gonzales koji nije mogao pokazati najbolje što Vardar ima u utakmici kakva je ova za prestiž. SEHA Gazprom ligu smo završili na trećem mjestu i sada se okrećemo Ligi prvaka. Smatram da Vardar, ako se oporave igrači, ima šanse plasirati se na Final Four Lige prvaka, kaže trener PPD Zagreba Veselim Vujović.

U finalu Veszprem je uvjerljivo svladao bjeloruski Meškov Brest rezultatom 32:21 (14:9)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.