ZOI Krešimir Crnković zauzeo 53. mjesto u skijaškom trčanju, Edi Dadić odustao

Nedjelja, 11. veljače 2018. 14:18 Napisao/la  SC
Krešimir Crnković
Krešimir Crnković

Drugog dana natjecanja na 23. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu nastupili su i prvi hrvatski predstavnici, Krešimir Crnković i Edi Dadić u utrci skijaškog trčanja na 30 kilometara u disciplini skiatlon, 23-godišnji Crnković je zauzeo 53. mjesto sa 7:06.9 minuta zaostatka za pobjednikom Norvežaninom Simenom Hegstadom Kruegerom, dok je 24-godišnji Edi Dadić, kojemu su ovo druge Igre, odustao nakon tri četvrtine prevaljenog puta.

- Krešimir Crnković je ugodno iznenadio, pogotovo u klasičnoj tehnici trčanja u kojoj je dao i više od svog maksimuma, dok je u slobodnoj tehnici potvrdio kvalitetu koju ima. Bila je ovo njegova prva utrka na Igrama, dobro ju je odradio i dao je svoj maksimum. Kod Edija Dadića dogodila se druga krajnost, on je nakon 17 kilometara utrke osjetio grčeve u nogama. Ti bolovi su se pojačavali tako da smo odlučili da ipak stane kako se stanje ne bi pogoršalo, rekao je trener hrvatske reprezentacije u skijaškom trčanju Zoran Skender.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.