ZOI: Bruno Bošnjak osvojio prvu paraolimpijsku medalju, Andrej Plenković čestitao

Petak, 16. ožujka 2018. 17:18 Napisao/la  SC
Bruno Bošnjak
Bruno Bošnjak

Bruno Bošnjak (35) donio je Hrvatskoj prvu medalju na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu.

Bošnjak je osvojio broncu u snowboardu, u disciplini banked slalom.

Bošnjak je broncu osigurao drugom vožnjom, s vremenom od 54.08 sekunde.

Novi paraolimpijski pobjednik je Amerikanac Noah Elliott s vremenom od 51.90 sekunde, a srebro je osvojio još jedan Amerikanac Mike Schultz s vremenom od 53.42 sekunde.

- Presretan sam što sam se upisao u povijest hrvatskih nastupa na Zimskim paraolimpijskim igrama osvajanjem prvog odličja za svoju domovinu. Ovaj uspjeh posvećujem prije svega svojim roditeljima, trenerima i svim onima koji su vjerovali u mene. Mislim da je ovo samo početak i vjerujem da mogu ostvariti još mnogo medalja u sportu koji mi tako mnogo znači, izjavio je Bošnjak.

Bošnjaku je čestitao premijer Andrej Plenković:

Dragi Bruno,
prvi put u povijesti, Hrvatska na zimskim paraolimpijskim igrama ima svoga predstavnika u para snowboardingu i prvi put i osvojeno sjajno odličje.
Sve nas u domovini razveselila je vijest o brončanoj medalji za izvrstan nastup u disciplini banked slalom u dalekom Pjončangu.
Vaš uspjeh pokazuje da ljubav, upornost i hrabro srce ne poznaju barijere.
Uvjeren da je ovaj rezultat tek početak i da ćete osvojiti još puno medalja za Hrvatsku, čestitam Vam u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, stoji u čestitki.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.