Snow Queen Trophy: Mikaela Shiffrin starta šesta, Andrea Komšić najavila drugu vožnju

Petak, 04. siječnja 2019. 20:47 Napisao/la  SC
Andrea Komšić jedina hrvatska skijašica
Andrea Komšić jedina hrvatska skijašica

 

Najbolje svjetske slalomašice sudjelovale su na javnom izvlačenju brojeva za sutrašnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019.

Na popularnom klizalištu „Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu brojni Zagrepčani i gosti Zagreba pozdravili su okupljene skijašice koje će u subotu od 13 sati krenuti sa starta Crvenog spusta.

Utrku slalomašica otvorit će 25-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, koja je izvukla startni broj jedan, dok će druga sa startne kućice krenuti 21-godišnja Austrijanka Katharina Liensberger.

Startni broj tri izvukla je 29-godišnja austrijska skijašica Bernadette Schild, dok će trostruka pobjednica Sljemena, aktualna braniteljica naslova i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, 23-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin, krenuti sa startnim brojem šest.

- Sigurna sam da nas očekuje neizvjesna utrka, a sve skijašice sa samog vrha konkuriraju za pobjedu. Bit će to sjajna utrka, poručila je Shiffrin.

Jedina hrvatska predstavnica, 22-godišnja Andrea Komšić, starta s brojem 58.

- Mislim da je vrijeme za moj ulazak u prvih 30, odnosno u drugu vožnju. Puna sam samopouzdanja i mislim da mogu u tome uspjeti. Staza je izvanredno pripremljena. Momci danonoćno rade na pripremi staze te će za moj visoki startni broj uvjeti biti izvrsni, poručila je Komšićka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.