Snježna kraljica: Mikaela Shiffrin opravdala očekivanja pobjedom na Sljemenu

Srijeda, 03. siječnja 2018. 18:24 Napisao/la  SC
Snježna kraljica: Mikaela Shiffrin opravdala očekivanja pobjedom na Sljemenu


Mikaela Shiffrin pobjednica je 12. izdanja Snježne kraljice.

Amerikanka je opravdala očekivanja pobjedom u slalomu Svjetskog kupa koji se održao na zagrebačkom Sljemenu.

Aktualna pobjednica Svjetskog kupa i vodeća u ovoj sezoni, treći put je pobjedila na Sljemenu nakon  2013. i 2015. godine.


Mikaela Shiffrin osvojila je svoju treću krunu na Sljemenu, nakon što je sjajnom drugom vožnjom zadržala vodeću poziciju iz prvog dijela utrke.

 Amerikanki je to 38. pobjeda u Svjetskom skijaškom kupu u karijeri i sedma ove sezone, a sudeći prema njezinoj trenutnoj formi, ta će se brojka nastaviti penjati do kraja sezone.
 
- Bila je ovo nevjerojatna večer za mene na Sljemenu. Znala sam da će druga vožnja biti teška, osobito po ovim vremenskim uvjetima. Drago mi je da je u drugoj vožnji bilo uzbudljivo i zabavno, kako gledateljima, tako i meni. Imala sam sreće što sam utrku otvorila među prvih sedam skijašica, a to mi je pružilo priliku da budem nešto agresivnija, poručila je Shiffrin, trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa.

Mikaela Shiffrin krunu sljemenske kraljice primila je iz ruku Janice Kostelić i to je za nju bilo posebno iskustvo.

- Janica je posebna i veliko je skijaško ime. Divim se njezinoj karijeri, inspiracija mi je i sjajno ju je vidjeti na ovoj utrci, poručila je na press konferenciji 22-godišnjakinja koja je slavila ispred švicarske skijašice Wendy Holdener te Šveđanke Fride Hansdotter.

Amerikanka je večeras odradila sjajne dvije vožnje, a čak je i povećala prednost iz prve vožnje u odnosu na drugoplasiranu Holdener.

- Sretna sam sa svojim prvim postoljem ovdje u Zagrebu, uvijek volim biti na Sljemenu i do sada nikad nisam bila ovako brza. U drugoj vožnji mi je bilo znatno teže, jer je staza bila izazovnija, ali
gledajući Mikaelu kako skija dodatno sam se motivirala. Zadnji dio sam odradila vrlo dobro, iako sam prvu vožnju odvozila bolje, rekla je 24-godišnja Švicarka.

Još jednom se popela na sljemensko postolje, ovog puta kao treća, 32-godišnja Frida Hansdotter.

Šveđanka pamti sjajno drugo mjesto iz 2013. godine kada je svoju prvu sljemensku titulu uzela upravo današnja slavljenica Shiffrin.

 - Mikaela je danas bila prebrza za sve nas. Bilo je teško, ali zadovoljna sam sa svojim skijanjem i rezultatom. Do kraja sezone je mnogo utrka i moram se fokusirati na svoje izvedbe, zaključila je
Hansdotter.

U četvrtak je na rasporedu muška utrka slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“, s početkom prve vožnje u 12.45 te druge u 16.30 sati.

Poredak:
1. Mikaela Shiffrin (SAD)
2. Wendy Holdener (Švicarska) +1.59
3. Frida Hansdotter (Švedska) +2.11

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.