SP u plivanju: Svjetski rekord Amerikanke Katie Ledecky na 1500 slobodno

Utorak, 30. srpnja 2013. 21:24 Napisao/la  SC

Za Katie Ledecky je ovo drugo zlato u Barceloni nakon što je u nedjelju bila najbrža i na 400 metara slobodno.

Američka plivačica Katie Ledecky postavila je novi svjetski rekord na 1500 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Barceloni, 16-godišnja Amerikanka u finalu je plivala 15:36.53 minuta, što je za čak šest sekundi i jednu stotinku brže od dosadašnjeg rekorda kojega je od 2007. godine držala još jedna Amerikanka Kate Ziegler. Za Ledecky je ovo drugo zlato u Barceloni nakon što je u nedjelju bila najbrža i na 400 metara slobodno.

Srebrno odličje na 1500 metara osvojila je Dankinja Lotte Friis koja je s vremenom 15:38.88 također bila debelo ispod granice dosadašnjeg svjetskog rekorda, dok je broncu osvojila Novozelanđanka Lauren Boyle sa 16:44.71.

Ovo je drugi svjetski rekord postavljen u Barceloni, nakon što je u ponedjeljak Litvanka Ruta Meilutyte postavila novo najbolje vrijeme na 100 prsno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.