Tin Srbić zlatni na Svjetskom kupu u Dohi, svjetski prvak nastavio seriju pobjeda

Subota, 24. ožujka 2018. 20:37 Napisao/la  SC
Tins Srbić
Tins Srbić

Tin Srbić nastavlja tamo gdje je stao prije pet mjeseci.

U prvom nastupu nakon osvajanja svjetskog zlata na preči, najbolji hrvatski sportaš u protekloj godini bio je najbolji na Svjetskom kupu u Dohi.

U kvalifikacijama je išao na sigurno, kao četvrti se plasirao u finale preče, no danas je u borbi za medalje izveo jači start (6,4) i s jednom od svojih najbolji vježbi ikada i ocjenom 14,800 bodova potpuno deklasirao izrazito jaku konkurenciju u Dohi.

S njim na postolju stajali su srebrni Amerikanac Marvin Kimble (14,533) i brončani Kinez Shudi Deng (14,500).

Ovo je Tinovo treće zlato sa Svjetskih kupova u karijeri i ukupno osma medalja. I ujedno treća sezona za redom u kojoj je na svakom turniru izborio minimalno finale.

U 2016. na četiri turnira SK na svakome je osvajao medalje i to brončane (Szombathely, Osijek, Ljubljana i Baku).

Prošle godine na pet turnira također je na svakome bio u finalu i pritom osvojio zlata u Kopru i Osijeku te srebro u Dohi u kojoj je ovaj put otišao još korak dalje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.